Jaktträning

 

Jag önskar jag hade en sån bild på Russin, men tyvärr, hon ville inte ta upp de döda fåglarna. Vi provade lite allt möjligt tex en dummy med en fjäder som gick bra och som hon hämtade in och sedan en dummy med tre fjädrar, där slet hon bort fjädrarna och kom in med den ”nakna” dummyn och den döda fågeln var ju intressant, men att apportera ”Nej hujeda mej inte jag inte” Vi kastade ner fågeln utför en backe och den rullade ner så fint. Russin tyckte det var jätte roligt att springa efter den, men inte att apportera, det gjorde ingenting alls att det var en annan hund som fick hämta den. Nåja för mej var lördagen avslutad med detta och lite besviken var jag ju, men det kanske ändrar sig så småningom.
I söndags morse sa Dr. Kaserer till mej att nu åker vi ner till den lilla sjön och så får vi se hur det går där. Fågeln kastades i vattnet och Russin simmade snabbt in och tog in fågeln, men lämnade den vid strandkanten hon tog tag lite i den ena vingen och i halsen, där fick hon naturligtvis inget bra grepp, men hon ville inte ta tag i den ordentligt. Vi försökte flera gånger och jag vet inte hur ofta fågeln kastades i vattnet, och Russin var jätte duktig på att simma med den, men att bära på den gick inte. Vi höll inte på så länge för jag skulle vara med på en Basic-dag med Helen Bosshard. Även hon är svenska, men hon bor i Schweiz. Det var en väldigt lärorik dag med många träningstipps och vi hade det jätte roligt även om regnet tidvis öste ner. Nu är vi jätte trötta båda två och det ska bli skönt att gå och lägga sig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s