IHA Salzburg

Idag var vi på internationala Hundutställningen i Salzburg. Peppar varvade upp något helt otroligt och det var ibland alldeles omöjligt att få kontakt med honom. Det känns allt annat än bra när det blir så här. I efterhand blir jag ledsen på mig själv att jag inte kan hjälpa honom i dessa situationer som verkar bli så jobbiga för honom. Det var kanske en bra träning för oss båda, men som jag verkligen hade önskat att det hade gått lite bättre.

Domaren var väldigt sträng och det verkade inte som om hon hade någon direkt linje för att visa vilket stil hon önskar. En linje hittade jag dock och det var att hon tyckte om små flattar. Därför blev Peppar, som verkligen är liten, placerad först i sin klass och hon sa även att om han skött sig lite bättre i ringen hade det blivit excellent. Bland hanhundarna var det bara två i championklassen som fick excellent. Alla andra Very Good och så även Peppar. Det är lite tråkigt när en domare är så snål och även lite orättvist mot utställarna tycker jag. Själv hade jag inte väntat mig mer än Very Good så jag är väldigt nöjd över placeringen 🙂

Peppars kritik:

gute Größe, noch sehr jugendlich, korrekte Linien, gute Halslänge, noch sehr leichter Kopf mit korrekten Linien, Brust muss sich noch entwickeln, Rücken noch sehr weich, etwas steil in der Vorhand, korrekt in der Hinterhand, korrekter Bewegungsablauf mit lockerer Front, braucht noch Ringtraining und Erziehung

Fri översättning:

bra storlek, fortfarande mycket ungdomlig, korrekta linjer, bra längd på halsen, fortfarande mycket lätt huvud med korrekta linjer, bröstet måste fortfarande utvecklas, ryggen fortfarande mycket mjuk, lite brant i forehand, korrekt i bakdelen, korrekt rörelse med en lös front, behöver fortfarande ringträning och uppfostran

wp-1460271096889.jpeg

En bild från dagens utställning ett av de få ögonblicken han stod fint

 

 

2 reaktioner på ”IHA Salzburg

  1. Hmm…Jag är ju långt från nån utställningsmänniska, men nog är det konstigt att en domare – som ska bedöma hur hunden ser ut – kan säga att det hade varit excellent om han skött sig bättre? Antingen såg att han/hon att hunden EGENTLIGEN var snygg nog för ett excellent, och då borde han fått det, eller så kunde han/hon INTE se det (för att hunden inte rörde sig som man önskar i ringen t ex) och då skulle han/hon gett ett VG och inte sagt nåt annat….. Tycker jag 😮

    Kul ändå med fin kritik, så Grattis till det!
    Kram
    Ing-Mari

    • Men så kul att htta några rader från dig här. Tänker som du gör, men det var verkligen en lite konstig domare. Nåja, kritiken var fin och den glädjer jag mig över 🙂 Kram och lycka till med allt du hittar på med dina hundar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s