Börjar lyfta på benet

Lillkillen börjar bli vuxen. Ibland lyfter han på benet lite när han kissar, ibland mer och ibland mindre. Första gångerna var det bara ett kort ögonblick, som om han testade hur det går att stå på tre ben. Nu händer det allt oftare även om han fortfarande för det mest står med alla fyra på marken.

Igår slog det mig hur mycket han redan har lärt sig. Han är faktiskt riktigt duktig, även om jag ibland kan bli helt tokig på honom. Han verkar vara otroligt envis. Vill han inte lägga sig när jag säger ligg, så vill han inte. Då står han bara och tittar på mig som om han inte förstår ett dugg vad det är jag menar.  Ibland på kvällarna när vi tränar, verkar det som om han inte heller är så intresserad. Han bjuder inte på olika positioner för att få en godisbit, utan tror väl att han kan få en godbit bara genom att stå och se snäll ut. Det verkar alltså som om lydnadträning inomhus inte är så kul. Hoppas att han får upp motivationen lite senare när vi kan vara ute på kvällarna och träna. Vi tränar inte alls med dummy ännu utan allt är bara grundträning. Närsök med godis, steadyness, linjer med godis osv. och naturligtvis tränar vi mycket att gå fot 🙂 Det gäller att hålla en viss balans mellan att belöna och berömma lugnt och heja på honom när han är riktigt duktig. Att vara lugn utan att bli tråkig är nyckeln till det mesta 🙂

Tyvärr inga nya bilder

Pepparkopf

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s