Tiden går

Oj då, nu har vi snart slutet av februari. tänk vad tiden går fort. Speciellt fort går det när man har en ung hund som växer. Det var ju inte alls länge sedan han var liten och hjälplös och nu tror han ofta att han vet bäst. I det stora hela är han en underbar hund, men naturligtvis med några minus och tur är väl det för en perfekt hund hade inte varit roligt det heller. Ja, vad har hänt de sista två veckorna. Inget speciellt kanske. Förra helgen var vi hos svärföräldrarna igen. Det blev några härliga långpromenader och Peppar blev rätt så trött efter den första vilket passade rätt så bra eftersom det blev många barnbesök lite senare på dagen. Barn tycker Peppar är väldigt spännande. Jag är alltid lite rädd eftersom han är rätt så vild, men det gick riktigt bra. Paul, som bara är ett år fick vi tyvärr inte se denna gången. Han är van vid hundar och vet redan precis hur man ska göra när hunden är lite jobbig. Undrar vad det ska bli av en sån liten kille ❤

Förra helgen blev det alltså ingen hundskola för oss och det saknade jag. På lördagens hundskola var han helt okoncentrerad och brydde sig inte mycket om vad vi hittade på. Det fanns så mycket gott att lukta på vilket verkade vara väldigt viktigt. Den sista kvarten var han med mig och det jag gjorde. Dagens hundskola gick väldigt bra, han var koncentrerad och jobbade på rätt så bra. Kom dock på lite som vi har försummat så det blev mycket att träna på till nästa söndag.

I fredags var vi hos veterinären och fick den sista rabies sprutan. Känns skönt att ha alla vaccinationer färdiga för detta året. När vi var där passade jag på att väga honom och hans vikt är nu 18.5 kg.

Bilderna nedan är tagna förra helgen i Matrei in Osttirol

IMG_4212-001

IMG_4211 Kopie1_bearbeitet-1 IMG_4185

2 reaktioner på ”Tiden går

 1. Åhh så fin han är din ”lille” Peppar ❤ Det är en jobbig men ändå rolig tid när de växer upp och blir självständiga och "duktiga". Hoppas ni kommer igång med spårträningen snart. Här hemma har vi haft barmark hela vintern och jag hoppas det får förbli så i mars också.
  Kul att du skriver i min gästbok, så att jag får en påminnelse att gå in och läsa här. Det är inte så många som underhåller sina bloggar/hemsidor nu för tiden, så man glömmer liksom att "surfa" runt 🙂
  Tass och Kram
  Lykke och Helene

 2. Vilka härliga bilder och vad fin han är!!
  Ler lite igenkännande åt att det går så rasande fort att man inte hinner med! Man vill så gärna ta vara på varje sekund av den där mysiga valptiden, men vips är de 20 kg och man står med gapande mun och förstår inte vad som hände… Våra två har ju redan blivit 13, ja snart 14 månader! Förra året vid den här tiden såg jag fram emot en underbar vår med sex veckors ledighet….
  Ha de gott!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s