Kostrådgivning

Igår var jag iväg med Russin hos en kostrådgivare. Det var verkligen intressant och det var naturligtvis mycket nytt och lite mindre nytt som jag fick veta. Vi hade pratat lite förut i telefonen och jag har varit där innan dvs för ung. 1 1/2 år sedan när jag ställde om maten från torrfoder till BARF till Russin. Nu hade jag skickat över Russins blodvärden så rådgivningen var nu pga av hennes något höga njur- och levervärden och hennes spondylos. Vad vi nu kommit fram till är att jag ger henne lite för mycket grönsaker, lite för lite ben och att jag inte ska ge henne kött varje dag utan byta ut köttet två gånger i veckan mot tex kokt hirs eller fil, yoghurt. Jag fick tex veta  vilka grönsaker som är bra för hundar i allmänhet och för Russin i synnerhet. Ja, det var mycket att skriva upp och det är en del att tänka på. Det som jag tycker är verkar bäst och som jag beställde med en gång när jag kom hem, är två olika tabletter med kinesiska örter. Med dessa ska jag långsamt kunna dra ner Russins smärtstillande igen. Det vore toppen om det fungerade. Jag återkommer om det så småningom.

På nyårsdagen la jag ett spår till Russin. Det var ett tag sedan jag la ett riktigt spår till henne. Jag har, även om det inte blev så mycket träning i december pga snön, koncentrerat mig på att få ner hennes hastighet och öka hennes noggrannhet. Spåret gick bra och hon gick med ett bra tempo så nu fortsätter jag att träna på detta.

Ja och vad har vi för planer 2013.

Jag drömmer om …

Ett förstapris FH 1 – Spår

FH 2 – (det kanske motsvarar högre klass spår?)

Fortsätta att tävla på olika tävlingar och fixa fler förstapris i BGH 3.

Starta på lydnadsprov i Sverige

Allt hänger naturligtvis på hur Russin mår, så vi får se hur det blir.

IMAG0105_bearbeitet-1

En reaktion på ”Kostrådgivning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s