Träning med vilt

Russin med kanin

I onsdags fylldes frysen nere i källaren med kaniner, duvor, kråkor och fasaner. I tordags tog jag ut en kanin, en kråka och en duva för att testa Russin. Idag på förmiddagen hade allt tinat upp. Jag började med att göra en markering med duvan och skickade iväg Russin. Det var inga problem alls, sen blev det kråka och här var Russin väldigt skeptisk och nej den fick nog ligga där den låg. Försökte med lite övertalning, men kunde inte övertala henne. Då gick jag över till kaninen och här var det inte heller några problem alls. Efter det gick jag iväg och lät Russin sitta kvar och la ut allt. Började att skicka henne mot duvan, stoppade henne och skickade henne till kråkan istället som hon tog upp som om hon aldrig gjort något annat och lämnade över den till mig. Så kul! Nu ska vi träna vidare och så får vi se hur det blir här framöver.

Några bilder för att dokumentera det hela tog jag med mobilen. Hade först tänkt att ta med mig min kamera, men tyckte att det blev för bökigt.

Efter att ha vilat oss lite dvs Russin sov och jag städade, gick jag iväg för att lägga ett spår till Russin. Det gick också bra. En vinkel blev väl lite väl ”krokig” men hon kom snabbt rätt igen. Eftersom jag även hade lagt ut tre föremål och hon bara markerade ett är jag inte riktigt nöjd, men vet att det är det som vi nog måste träna lite mer på.

2 reaktioner på ”Träning med vilt

 1. Ja, nog känner man att det suger i träningstarmen. Faktiskt så ser det ut ungefär likadant hos oss som hos er, lite snö, men lite barkmark mellan fläckarna också 😀
  Kul att det går bra med träningen, jag har inte tränat med vilt på jättelänge!! Kanske skulle göra en liten inventering i frysen och se vad om finns 😛

  /Ing-Mari

  Ps. tänkte lägga en liten länk till dig, hoppas det är ok?

 2. Så moro å lese om vilttrening:)Og så gøy at det går fremover med skjønne Russin.

  Vi skal selv trene med vilt til søndag. Men sliter med å få tak i div vilt, det gjelder jo å trene masse frem mot AK (åpen klasse) Vi har ingen vilt i Begynnerklassen i Norge, kun dummier.

  Mange klemmer Kathrine

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s