Spondylos

Eftersom Russin har spondylos försöker jag naturligtvis hitta så mycket information som möjligt.  Nästan överallt läser man att att det är speciellt vanligt hos boxer, tysk schäfer och tysk dogge, just i sverige läser man att det är vanligt även  hos flatcoated retriever. Att äldre hundar drabbas av spondylos är väldigt vanligt, men att yngre har det förekommer kanske inte så ofta. Hos Russin såg man det tydligt när vi gjorde hennes höftröntgen som gjordes när hon var  1 1/2  år. Vetrinären verkade nästan förskräckt och den första frågan var om Russin varit med om en olycka. Något liknande hade han aldrig sett hos en så ung hund. Jag har inte direkt märkt att hon har haft ont, men jag får ärligt talat lite dåligt samvete så här efteråt, när jag tänker efter att hon har kanske haft mer ont än jag trott. Nåja, det är inte något man kan göra något åt, men hon kommer i framtiden att få mer smärtstillande men vi kommer att fortsätta att träna och göra saker som vi alla tycker är roligt. Nu när jag googlade lite hittade jag det här:

http://dansk-retriever-klub.dk/billeder/Drkflatret/SU/Artikler/Spondylosehosungeflatcoatederetrievere.doc

Det är visserligen på danska och alla ord förstår jag inte, men otroligt intressant. Resultatet av en undersökning som gjordes 2008 av unga flatcoated retrievers. Är det verkligen vanligt hos unga flattar? Hittar iaf inget speciellt på svenska retrieverklubbens hemsida.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s