IHA Wels 2008,

blev tyvärr ingen höjdare.  Det var international utställning både på lördagen och söndagen. Nöjd är jag väl inte, men vem är det när det blir en tvåa. Vi blev visserligen även placerade som tvåa i Russins klass båda dagarna så det är väl kanske okey då. Jag var medveten om att det nog inte kommer att bli en topp-placering för Russin har fortfarande inte fått tillbaka sin päls. På lördagen dömde Bjarne Sörensen och det var trettio flattar anmälda (om man tänkar på Sverige är det ju ingenting) av dessa flattar var det bara en hanhund som fick excellent dvs en etta alla andra fick sehr gut dvs en tvåa. Detta tycker jag är lite konstigt för delas det ut så många tvåor måste det väl även delas ut någon med ”gut” dvs en trea också. Det är lika konstigt som om alla hundarna får excellent,( men då är det naturligtvis ingen som klagar)Nåja domaren var väldigt besviken över standarden i Österrike berättade de som pratade lite med honom efteråt och menade att nästan ingen av hundarna hade svansen riktigt ansatt och alla hade päls som inte var i showcondition. Hade vi ställt ut i de skandinaviska länderna hade vi fått treor allihopa och de som har svenskuppfödda hundar har väl inte fått de bästa för de behåller kanske uppfödaren i skandinavien.  Även jag pratade lite med honom för jag ville veta vad det var som han mätte på Russins huvud, han förklarade allt, tog sig tid och verkade trevlig. Som sagt hade jag nog inte riktigt räknat med en etta och är egentligen inte heller så besviken som flera andra var. Alla väntade nu att de på söndagen blir det kanske fler ettor. Dömde gjorde Brenda Banbury. Här blev det, tror jag fyra ettor som delades ut. Ingen etta i tikarnas öppenklassen. Hanhunden som på lördagen vunnit allt fick en tvåa på söndagen. Russins kritik kan ni läsa här: http://chokladrussin.at/russin/kritik.htm Nu hoppas jag att pälsen växer ut lite till i mitten av januari och att vi kanske kan få en etta då.

2 reaktioner på ”IHA Wels 2008,

  1. Spotta i nävarna och nya tag nästa gång!

    Tack för grattiset i bloggen. Vi hade en fantastisk dag. Nästa höst kommer vi igen, nu när jag vet hur det går till och vad vi ska lägga ner tid på!

    Kramar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s