Workingtestdebut

Söndagen började redan klockan halv fem på morgonen. Vi ville komma iväg så vi skulle vara där i god tid. Anmälan skulle göras klockan 8 och från Matrei i Osttirol, där vi var och hälsade på svärföräldrarna, hade vi knappt två timmars körning. Naturligtvis körde vi lite fel och var ute på småvägerna och irrade omkring. En äldre herre som vi frågade visste inte riktigt var det stället låg, men frågade om vi hade hund med oss och vi svarade ja, jo, men då vet jag precis vart ni ska sa han och skickade iväg oss till en tävling med GRYTHUNDAR ja det blev ju lite fel, men de visste iaf var ”retrieverprovet” var, så 7:45 var vi framme. Jag var naturligtvis jätte nervös, men jag tyckte väl att det blev bättre när allt äntligen satte igång. Övningarna var egentligen lätta, men på prov är inget så lätt egentligen och allt kan hända. Vattenmarkeringen började med fritt följ fram till vattnet, ett skott och dummyn kastades, hunden blev skickad och skulle naturligtvis leverera riktigt. Russin gjorde som hon inte har gjort de sista gångerna, ja, jag anade väl att det skulle bli så eftersom det inte sitter riktigt än, men hon skakade sig och släppte dummien (i den klassen blir det bara en massa avdrag på poängen om de gör så) domaren sa perfekt fram till avlämningen – avdrag 6 poäng; Ruta 2: fotgående ung. 30 steg en dummy kastas ca 3m framför hunden, föraren vänder och går tillbaka med hunden som skickas och hämtar dummyn. Russin stördes av något när hon var på väg in, stannade med dummy i munnen och bara tittade åt sidan beslöt sig till slut, men det tog tid, att det var nog bäst att spinga till matte – avdrag 6 poäng; Ruta 3: skott – dummy kastades, ytterligare ett skott och ytterligare en dummy kastades och  hunden skulle skickas på den sista dummyn avdrag 1 poäng: Ruta 4: Enkel markering med skott avdrag 1 poäng, Ruta 5 här var det återigen markering med skott två gånger, här missade jag grovt, för jag sa ”sitt” till Russin när det andra skottet föll, hon tittade på mej och varken hon eller jag såg dummyn som föll. Jag skickade henne och Russin hittade den någorlunda snabbt, avdrag 4 poäng.  Russin hamnade på en 6:e plats med 82 poäng av 100 med „Sehr Gut“ („mycket bra“). Det var 21 deltagare och 11 hundar fick 0:a. Det var fyra domare  från England och en österrikisk och alla var stenhårda mot hundar som började pipa för där blev det 0 med en gång och det kvittade hur bra det hade jobbat. En sån tur att jag fick slut på pipet under internatet. Jag är så glad och nöjd och motiverad att träna vidare.
Nu gäller det alltså att träna, träna, träna. Det är tur att det är så roligt att träna, men det är så otroligt mycket som även jag måste lära mej och det är ofta inte så lätt när man tränar så mycket ensam som jag gör. Sen var det bara till att vänta till Nybörjarklassen också var färdig. Prisutdelning var först klockan fem och vi var hemma i Wattens först klockan 22:30. Det var en väldigt ansträngande dag och idag har Russin sovit och varit trött hela dagen.

3 reaktioner på ”Workingtestdebut

  1. STORT GRATTIS – va’ ni är duktiga! :o) Vi är också sugna på att starta på Working Test framöver. Verkar jättekul – om än nervöst…

    Kram & nospuss från Gabriele & Harry

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s