Påsk och annat

Arthur med Blacy o Russin

Nu var det verkligen länge sedan jag skrev.
Påsken firade vi i Matrei hos svärföräldrarna. Vädret var ju verkligen inget vidare, kallt och blåsigt med snöbyar, men det blev många fina promenader med Russin ändå. Morgonpromenaderna i Matrei är alltid något speciellt. För det första är det ju redan ljust ute eftersom vi då går vid sjutiden istället för halv-fem, för det andra har jag en vacker runda på 3/4 – 1 h. För det mesta tar jag även med mig ett par dummies och Russin är alltid så otroligt taggad när vi gå den rundan. Jag vet iinte riktigt vad det beror på, om det är vattnet i ån eller den krokiga stigen, men man ser verkligen på henne hur roligt hon tycker det är.
Vi var även iväg på en tur med snöskorna. Jobbigt och vackert att pulsa genom ett oberört snölandskap. Vi kom upp till en stollift och egentligen skulle vi fortsätta uppför vid sidan om pisten till bergsresturangen där vi skulle träffa Arthur, men jag kände att jag inte riktigt orkande med det just då, så vi tog liften upp till toppen och gick ner till bergsresturangen istället. Att åka lift tyckte Russin var lite läbbigt. Hon låg visserligen stilla i mitt knä, men skakade i hela kroppen. Det är ju visserligen inte första gången vi åker stollift, men det är nu ett år sedan så hon har ju inte precis någon vana. Att åka kabinbanan är däremot helt ok.
Jag har haft lite dummyträning med Russin dvs bara vi två. I Matrei är det roligt att träna med henne för där är hon alltid snabb, ivrig och glad och det går då riktigt bra. Obedience-kursen fortsätter först den 31 mars och över helgen har vi  tränat lite på rutan och hopp och naturligtvis på det fria följet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s