Nyårspromenad

Bruden Russin

(foto von Martina och Alex)

Igår eftermiddag hade vi en nyårspromenad med Retrieverklubben Tirol. Det var strålande solsken, men tyvärr lyser snön med sin frånvaro. Det är verkligen på tiden att det kommer lite igen. Det kom ju mycket snö i november, men efter det bara kommit några centimeter och det räcker ju verkligen inte långt. Ja, uppe i bergen finns ju lite, men även där behövs det mer. Denna nyårspromenaden brukar egentligen vara en julpromenad, men det var så mycket annat som skulle göras och så blev i går. Russin är ju en väldigt attraktiv brud som alltid gör många hanhundar rätt så heta och så var det igår också. De flesta har ju sina hanhundar under kontroll, men där var en hanhund som var på henne hela tiden. I början gick det rätt så bra. De sprang och sprang det var fullgas hela tiden. Russin försökte hela tiden att springa ifrån honom vilket naturligtvis var omöjlig och hon blev naturligtvis tröttare och tröttare. Hon är alltid väldigt undergiven så jag väntade och hoppades att hon skulle säga ifrån ordentligt, men det var bara några tafatta försök. Jag frågade till  slut ägaren om han inte kunde koppla sin hund eftersom den bara ville rida på stackars Russin hela tiden och jag var också trött på att försöka slita bort hanhunden från henne. Hon har tyvärr inte den starkaste ryggen och jag var lite rädd om den också. Hanhunden blev alltså kopplad, men tyvärr inte så länge och då var det ju återigen dax. Det var några andra som också sa till honom, men hunden var snabbt tillbaka igen och då gick jag helt enkelt därifrån. Russin och jag tog oss en promenad i solskenet och sen satte vi oss på en bänk, solen värmde redan och vi hade det riktigt mysigt och väntade på att de andra kom tillbaka från sin promenad. Jag fick då reda på att ägaren hade fått sig en utskällning för att han inte hade kontroll över sin hund och att ingen ska behöva gå ifrån en träff eller en träning på grund av något sådant.  Vi gick sen alla och drack en kopp kaffe i ett ”Gasthaus” och där bad ägaren om ursäkt, men menade att vi skulle koordinera oss lite så när inte jag kan komma på någon hundträff eller dummieträning så ska jag ringa till honom så att han kan gå och annars stannar han hemma. Då ska jag alltså ha lite dåligt samvete eller vad? Det var annars en trevlig träff och det var roligt att träffa nya och gamla bekannta igen.

Russin somnade med en gång när vi kom hem 🙂

russin är dödstrött

En reaktion på ”Nyårspromenad

  1. Hej där! och vad roilgt att höra från er! Har suttit och läst in mig på sidan nu och vad det låter härligt med all snööööö!!!1 Sååå gott!!! Det har efter omständigheterna varit en tung höst här med tunga och tråkiga beslut men ibland är inte livet roligt. Kände dock att det var bättre innan jul och flytt än efter…och nu känner jag att jag verkligen har hamnat RÄTT!!! Har suttit och läst på jordbruksverkets hemsida idag om startstöd och förväntar mig söka det och dra igång sen=) Ska bli sååå spännande!!!!! Satt och funderade, hur långt från Frankrikes gränser bor ni???? Vi åker förbi där i april…
    Kramisar Ulrica o Chili

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s