Kälkåkning och utmaning

Arthur o Russin Hoher Sattel 

Jag och Russin Hoher Sattel

I söndags eftermiddag var vi iväg och åkte kälke. Det var så härligt och Russin tyckte det var helt underbart och skojsprang i snön som om hon vore helt tokig. Tyvärr var vi tvungna att koppla henne lite senare eftersom det kom en hel del som åkte nerför i en faslig fart och det är helt enkelt för farligt om hon springer omkring mitt på vägen. Vi hinner ju inte kalla in henne så snabbt. När vi åkte nerför var hon naturligtvis utan koppel och då fick hon ju springa av sig ordentligt 🙂

Jag fick en utmaning av Linda som jag har försökt ge några svar på. 

Vad gjorde du för tio år sedan? (för djur 1 år sedan)
Matte: Gick naturligtvis och drömde om en egen hund, även om det just då kanske inte var så jätteintensivt. Jag hade nyligen bytt jobb och det kändes rätt så osäkert om jag ville fortsätta där. Jag är fortfarande kvar och trivs bra och kann tom ha med mej min goa Russin

Russin: Livet leker och matte och husse tar med mej på mång olika snöäventyr. Matte tränar med mej i hallen och det är jättekul även om jag inte alltid fattar vad hon vill.


Vad gjorde du för ett år sedan?(för djur, en månadsedan)
Matte: Gick och längtade efter att hundkurserna skulle sätta igång igen

Russin: matte lämnade mej ensam TVÅ timmar på kontoret en eftermiddag och jag var livrädd att hon aldrig skulle komma tillbaka. Det var jätte läbbigt och de första dagarna efter detta hemska höll jag minsann ögonen öppna så hon inte kunde smita ifrån mej igen.

Fem snask jag gillar: 
Matte:
chokladrussin 😉 , kexchoklad, ostbågar  popcorn, saure Apfelringe

Russin: leverpastej, korv, köttbullar, banan, harlortar


Fem sånger som du kan hela texten till:
Matte:
du gamla du fria, blinka lilla stjärna där, staffan var en stalledräng, här kommer lilla ludde och någon nubbevisa

Russin: ?? sjunga ?? när jag försöker sjunga tycker matte att det låter som om jag gnäller. Hon gör som om hon inte hör det, så jag har nästan helt lagt av med det

Vad skulle du göra om du var miljonär?
Matte: Jag skulle köpa en tomt där skog och vatten finns i närheten. Där skulle jag bygga ett hus som inte är för stort, men stort nog för ännu en eller två hundar. Jag skulle kanske inte sluta jobba helt, men dra ner tiden ordentligt och ha mer tid att utbilda mig och hundarna.

 Russin: Ge matte mer tid med mej

Fem saker som du gillar att göra:
Matte:
Vandra i alperna vinter och sommar,  åka kälke, träna tillsammans med trevliga hundmänniskor, gå ut och äta riktigt gott här i Österrike (här kan vi ta med oss hundarna in i resturangen) tillbringa semestern i Sverige på sommaren

Russin: springa omkring i snön, bada och simma, ligga och gosa i soffan med husse, träna olika saker i hallen med matte för då får jag alltid lite extra godis om jag är duktig och jaga löv 


Fem saker som du aldrig skulle klä dig i eller köpa:
Matte:
skor med stilettklackar, leggings, päls, diadem, pråliga smycken

Russin: ??


Fyra favoritsaker:
Matte:
datan, salomon goretex gympadojjor, bilen och Russins träningssaker  

Russin: Dummisar, bollar, Rudolf mitt gosedjur, soffan
 

UTMANING NUMERO TVÅ;
Denna utmaning går ut på att skriva en lista på sjusaker man önskar sig. Det behöver inte vara materiellaeller realistiska saker. Sedan ska man utmana sju andra bloggare/dagboks skrivare.
1. Att få vara frisk
2. Att mina djur får vara friska
3.
Att ha mer tid med dom man älskar
4. Att kunna åka hem till mamma och pappa och syskon bara på en kopp kaffe
5. Att vara ekonomiskt oberoende
6. Att flera skulle kunna njuta av livet och vara tacksamma över det dom har
7.
Att få vara lycklig!

 Jag utmanar ingen!

En reaktion på ”Kälkåkning och utmaning

  1. Det känns som om det har varit mycket ett tag. Datorn har hamnat några platser ner i prioriteringen, men jag hoppas det ska kunna bli bättring. Jo, vore små chokladisar verkar lika varandra på flera sätt, med sina högt avgudade mattar till exempel.
    Fäller Russin mycket? Anno har fällt MASSOR och precis när hon lugnar ner sig så börjar Mingla, jag hoppas dock att hon inte har lika mycket som ska bort… Ta hand om er.
    Kram Malin, Mingla och Anno

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s