Regnet det bara öser ner ..

Nu är det andra veckan som regnet bara öser ner. Tradigt och humöret är väl inte heller det bästa. Där vi var och vandrade förra helgen ligger nu 3/4 m snö. Lavinfaran är stor och många får som fortfarande var kvar i uppe i bergen på bete över sommaren har frusit ihjäl i någon snödriva, åkt i väg i någon lavin eller helt enkelt svultit ihjäl. Man har försökt att flyga dit med helikopter för att ge de stackars fåren lite hö eller hämta hem ett par, men eftersom vädret är så dåligt och vinden så stark har man inte kunnat flyga så mycket. Nu har de lovat lite bättre väder i eftermiddag och vi får väl hoppas att det stämmer.

Hundträningen har fortsatt ändå. Med gummistövlar och riktiga regnkläder är ju inte det något problem. På lydnadskursen hade alla hundarna utom Russin problem med platsliggningen. Det var visst inte så roligt att ligga där i vattenpölarna. Däremot la sig en hundförare pladask på magen. Hon halkade och flög raklång på planen. Vi fick oss ett gott skratt. På dummyträningen i lördags gick det egentligen rätt så bra. Russin var jätte snabb in och ut och med fina avlämningar i handen. Men allt går ju inte som man vill, för hon knallade flera gånger. Konstigt, hon är ju egentligen väldigt steady. Så nu har vi övat det hemma i hallen flera gånger.  Det är iallafall så roligt att allt sätter igång igen och jag ser redan fram emot nästa träning.

 

En reaktion på ”Regnet det bara öser ner ..

  1. Låter inte så roligt med det vädret. Just nu har vi rätt så bra väder. I dag har varit jätteskön, med sol och lite höstvärme.
    En sak får du se positivt med att sötnosen knallar, hon måste ju i så fall tycka det är lite kul i alla fall 😉
    Kramar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s