En underbar helg

fagelvinge.jpg

Åhhh, vad härligt vi har haft det.  En riktig hundhelg.
I fredags hade vi den första dummieträningen. Vädret var skapligt och Russin var pigg på att apportera. Det kändes så kul och skönt att det gick så bra och vår lärare var också glad över att se att Russin var på alerten igen efter missen på Retrieverprovet i Juli.
På lördagen hade vi lite lydnadsträning och efter det blev det några dummyövningar bara för Russin och mej. Men då var det inget roligt alls tyckte Russin och hon ville inte ens ta upp dummyn, vi försökte med en annan dummy och då  gick bra. Efter det den första dummyn igen, men nej hon ville inte. Det var ju ett litet bakslag efter gårdagens träning.
Igår var det underbart. Vi träffades, dvs ca 12 hundar med förare, klockan ett på eftermiddagen. Vädret var helt underbart. En riktig sensommardag. Vi åkte uppför  i konvoj på en annars för bilar avständgt brant och kurvig väg. Där var ett kuperat område som vi tränade på. Egentligen var det en specialträning för nybörjarna som vill starta nästa helg på Working Test i Pillersee. Jag har ju inte anmält Russin, eftersom det inte gått så bra med apporteringen de senaste månaderna. Om Russin fortsätter att jobba som hon gjorde igår, så hoppas jag att vi kan starta till våren, för hon var nog (om jag får skryta lite) bäst av de som var med igår. En gång kunde hon inte låta bli att smaka lite på får-lortarna som låg lite överallt, men annars var hon jätte duktig. Hon fick också prova på en död anka och en fasan. Det var inget vidare och hon visste inte riktig vad hon skulle göra, men en fågelvinge gick så bra så. Jag har ju fått några tipps av Bittan och det ser ut som om det fungerar bra och glädjen är åter igen där. Tack så jätte mycket Bittan och jag ska fortsätta med övningarna så att det blir ännu bättre.
En dag kanske Russin kan bli lika duktig som Mamma Heffa. Drömma kan man ju, men jag tror kanske att det nog är jag som brister där. Vi vill ialla fall skicka massor det grattiskramar och pussar till Yvonne och Heffa som är så duktiga!

ankan.jpg

doris-und-siena.jpg

En reaktion på ”En underbar helg

  1. Mingla hälsar att hon tror att Russin snart inser att fågel är det bästa som finns! Själv har hon fått en lånelillasyster som är jätterolig att leka med och trots att hon egentligen inte vill så lyssnar hon på matte och de ligger mest stilla och busar.
    I morgon blir det en tur till skogen så då är det förhoppningsvis ett trött gäng här hemma på kvällen.
    Kramar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s