Seminar ”allt om att gå fot”

Nox och jag var på ett otroligt givande och roligt seminar i helgen. Det handlade egentligen bara om fotgående. Första dagen: Presentation och efter det om att värma upp innan träning, bakdelskontroll med olika övningar – att gå sidleds, backa, snurra på pall, på eftermiddagen position i fotgåendet med problemlösningar. Nox går otroligt fint redan och jag är så stolt att vi fått ihop det så bra. Vi fick mycket beröm och nästan avundsjuka blickar för det, framförallt för att Nox bara är 13 månader. Naturligtvis har vi detaljer att fila på och uthålligheten. På söndagen började vi med träna hunden att gå med spänst och skjuta på steget. Jag har inget ord för det på svenska ”Gangbild”. Det kändes lite som för att träna för en utställning så att hunden rör sig med ”vinnande” steg. Därefter att hitta sidan – vi skickade hunden runt föremål och tunnlar och kallade in hunden i fotpositionen medans vi gick vidare. Sista övningen var Cavaletti. Nox var otroligt trött efter denna helgen, men han har varit fantastiskt duktig och tänk vad roligt det är att träna fotgående!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s