Lydnadsprov Svalöv

Hur kan jag vara så slarvig. För det första så var jag helt övertygad om att lydnadsreglerna var lika i Sverige och Österrike, men så tänkte jag att jag får läsa igenom regelboken ändå. Jo, men övningarna verkade vara identiska och följden i samma ordning utom gruppmomentet som är sist i Sverige och först i Österrike. Gruppmomentet är i båda länder sitt i grupp och sen läste jag inte mer.

Jag var egentligen först inte alls nervös, men när vi hade banvandringen så blev jag det. Det fria följet precis vid rutan och det kändes inte alls bra med tanke på hur Peppar var i Kundl. Nu gick det iaf rätt så bra ändå. Lite småstrul här och där, och väldigt mycket avdrag för att Peppar ofta hoppar på mig vid inkallningarna. Vi nollade inget och efter att alla gjort lydnadsdelen kom vi alltså till gruppmomentet. Vi gick in och jag väntade på att kommandot koppla loss hunden skulle komma, så kommer då kommandot att vi skulle lämna hunden. Jag fattade ingenting så tävlingsledaren fick hjälpa mig lite. Peppar satt fint, men tyvärr var ju mitt koppel för kort och vi fick därför bara 5 Poäng. Vi skrapade ihop 253 poäng och en tredje placering. Jag är otroligt nöjd eftersom det är första gången vi startar ett prov utan att Peppar har varit inne på området innan. Jätte fint!

Bild från Facebook Svalövs Brukshundsklbb

64127722_3045242868893160_4437028510455824384_n

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s