BGH 3 och Obedience Beginner

Om någon hade sagt det till mig i våras att vi skulle var uppe i BGH 3 till hösten hade jag nog bara skrattat. Ja, drömma kan man ju, men aldrig att vi skulle vara färdiga för att starta i BGH 3.  Det är egentligen helt fantastiskt och det är så kul att Peppar de sista månaderna verkligen har mognat och att vi mer och mer växer ihop till ett team. Nu blev det inte så många poäng i BGH 3, men det är egentligen mitt fel eftersom jag, när jag är nervös, inte kan kasta apporten ordentligt över A-hindret. Det verkar som om jag på något sätt får spärr i armen. Nu kom apporten för långt till vänster och Peppar, som egentligen älskar att springa eller hoppa över A-hindret, sprang direkt till apporten och slopade hindret helt och hållet. Sådana saker har jag naturligtvis inte tränat in ännu, missarna som kom därefter är nog en följd av det första felet, för jag tror nog att Peppar kände att det inte var riktigt rätt det han gjorde. Dessutom ösregnade det och det gjorde det hela inte precis lättare. Nåja, det kommer så många fler tillfällen och vi ska säkert få ihop fler poäng 🙂

Dagen efter sken solen och vi startade i Obedience Beginner vilket motsvarar Lydnad Startklassen i Sverige även om jag tycker att vi här i Österrike har det mycket svårare. Vi har gruppmoment (läggande) inkl. att gå runt en grupp hundar samt att visa hundens tänder. Vi har ett skick till rutan samt apportering som i Lydnadsklass 1, ställande under gång och läggande under gång. Det betyder naturligtvis också, att steget från startklassen till Klass 1 inte är så stort. Vi blev iaf uppflyttade och det trots att Peppar visserligen sprang in i rutan, men där blev han stående för att sedan när jag sa plats gick utanför rutan och la sig där? Det var kanske för blött i rutan. Jag vet inte vad som hände.  Till våren startar vi iaf i Lydnadsklass 1. Jätte kul och stolt är jag också 🙂

Obedience Beginner 2017

Bilden från Hundesportverein Weer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s