Wesenstest i Bad Leonfelden

Någongång i början i Augusti bestämde jag mig för att göra Retrieverclubbens Mentaltest här i Österrike. Ärligt talat vågade jag inte göra den tidigare eftersom jag gärna ville ha lite mer ”känsla” med Peppar. Jag ville tex att han skulle komma tillbaka med en dummy och att han inte jagade upp sig alltför mycket.

Bad Leonfelden ligger i Oberösterreich rätt så nära gränsen till Tscheckien och kör man den snabbaste vägen tar det ca. 3 1/2 timme. Vi bestämde oss dock att göra en liten utflykt och körde omvägen över Passau och övernattade i närheten av Bad Leonfelden. Veckan innan var det ett underbart höstväder, med sol från morgon till kväll. Naturligtvis slog vädret om på lördagen och vi fick inte se så mycket sol utan mer regn. Verkligen synd, men solen hälsade på oss några gånger i alla fall. Vägen upp till Passau var rätt så dryg mestadels utan motorvägar och mycket trafik. Vi hade tagit med oss lite fika och pausade på ett ställe där Peppar kunde springa av sig lite. I Passau fick han sitta kvar i bilen medan vi gick en runda för att titta på stan. Det är verkligen en fin stad och det hade varit spännande att se lite mer, men det får väl bli någon annan gång. Nu körde vi vidare efter en timmes sightseeing. Vi körde utmed Donau en bit och sen in i ett väldigt kuperat landskap. Jag tycker det var jätte vackert, så småningom kom vi fram till vårt hotel ”Keplingerwirt” i St.Johann am Wimberg. Ett rätt så enkelt hotel men med en restaurang med två kockmössor. Efter en långpromenad med Peppar i det vackra landskapet blev det alltså en ”njutarmeny” med sex rätter och gott vin till det till kvällsmat. Fantastisk gott och trevligt!

Nästa dag skulle alltså mentaltesten äga rum, men vår tid var först klockan två. Så först tittade vi lite på Bad Leonfelden och drack en kopp kaffe. Själva staden tyckte jag inte var så speciell, men det berodde kanske på vädret. Det regnade rätt så kraftigt. Efter en ordentlig runda i skogen med Peppar var tiden kommen för att anmäla sig. Vi var fyra som gjorde testen tillsammans. Vi började med chipavläsningen och Peppar var uppe i varv ordentligt. Så jobbigt! Efter det var det exteriörsbeskrivning. Här uppförde sig Peppar jättefint och vi fick excellent 😀 därefter fick vi gå en runda innan vi släppte hundarna. Här började bedömningen av hur hunden uppför sig mot andra hundar. Eftersom Peppar var uppe i 360 blev det tyvärr därefter och han var väldigt påträngande mot de andra hundarna, därefter var det lek med ägaren och lek med främmande person – inga problem- efter det ett skott och en kastad dummy som skulle hämtas – inga problem här heller, därefter skulle det testas om hunden kunde söka. Det var fyra dummys som låg i ett mindre område i skogen. Inga problem här heller för Peppar. Alla fyra var snabbt inne. Därefter testades det om hunden visade rädslor inför ljud, vita lakan, motorsåg och barnvagn. Peppar hälsade glatt på allt och alla, inga rädslor alls men skällde gjorde han ordentligt eftersom han blev rätt så upphetsade av allt. Till sist testades det om hunden kunde simma och det var ju inte några problem här heller. Peppar fick ihop 92 poäng av 99. Full pott överallt utom den första stationen där han var för påträngande gentemot andra hundar. Det var kul att vara med och vi hade verkligen en toppenhelg även om vädret inte var med oss.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s