BGH 1 – ett nytt försök

Förra veckan fick jag ett meddelande av Susi att hon ordnade ett prov nästa fredag. Det kändes nästan lite nervöst eftersom Peppar och jag inte har tränat så där väldigt mycket lydnad den sista tiden och om vi har tränat har det blivit lite mer med apporten och rutan. Nu är det ju så att vi kan ju egentligen kan allt som är i BGH1 men ändå. Det som egentligen som vanligt alltid känns nervöst med Peppar är väl det som vi har träna minst och det är att när det helt plötligt kommer in fyra personer på tävlingsplanen för att bilda en grupp som vi ska gå igenom två gånger och att det ligger en annan hund på planen. Nu fick jag till två träningar hos Susi under veckan för att göra två tävlingsträningar. Peppar var egentligen helt cool och brydde sig inte alls!? Så idag var det då dax. Jag var lite nervös, men inte sådär jättemycket för jag vet vad vi kan. Peppar gick jättefint och han var med mig stort sett hela tiden. Så kom då sitt övningen, jag vrider aldrig på huvudet annars, för att kolla om hunden verkligen sitter, men idag gjorde jag det så där rök ju en poäng. Peppar vred på huvudet när jag började att gå tillbaka och fokuserade hunden som gjorde sitt läggande och när Peppar gör det vet jag att nu blir det farligt, då kan han helt plötsligt sticka iväg till den andra hunden så jag klämde till med ett kommando igen och han blev tack och lov, sittande. Här rök naturligtvis ytterligare två poäng. Jag är ändå otroligt nöjd och glad över att vi klarade av det denna gången och att även Peppar höll ihop. Det kändes även väldigt fint att få fin bedömning på fotarbetet med och utan koppel. Det blev 94 Poäng av 100 och ett andrapris. Jiippiie! Vi kanske kan bli ett riktigt bra team så småningom min Peppar och jag 😍

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s