Bra start på nya året

Årets första riktiga träning med Peppar blev det idag. Peppar var riktigt duktig och försökte verkligen att göra allt riktigt. Eftersom det lågt ett tunt lager med snö på marken, fick snön vara den enda störningen för Peppar och tränarens labbe Aragon fick stanna hemma. Det blir rätt så mycket fotgående. Gå fot tillsammans och sen lägga ut en dummy, gå fot tillsammans tillbaka. Ibland får jag gå tillbaka och hämta dummyn och ibland får Peppar hämta dummyn. Övningarna utvidgas naturligtvis allt eftersom, ibland får jag gå förbi Peppar och åt ett annat håll, ropa in honom och sen får han hämta dummyn. Det där med att gå fot bort ifrån dummyn tycker Peppar är väldigt svårt, men det börjar bli lite bättre. Han fick även en rätt så svår markering som han spikade och efter det la Barbara ut en dumma på samma ställe utan att han såg det och även denna spikade han. Äntligen börjar det bli lite ordning på allt och det känns så kul och spännande. Tränaren säger också att han verkligen inte är lätt, men bara vi tränar rätt och verkligen ser till att han lär sig att om han inte håller sig lugn blir det inga dummys. Naturligtvis är det mycket som även jag måste lära mig och det är framför allt att alltid vara lugn. Det är verkligen inte så lätt när Peppar är helt odräglig. Ja, det känns i alla fall riktigt, riktigt bra just nu.

1-IMG_5601

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s