Jag lovar bättring

Nu har jag varit väldigt slarvig med uppdateringarna, men det är sommar och jag har inte haft så stor lust att sitta framför datorn. Visst har det hänt en del och det finns en del att berätta så jag får väl göra en liten sammanfattning om allt som hänt sedan jag skrev sista gången. Det blir alltså ett väldigt långt inlägg!!

Helgen efter jag skrev sist var vi återigen hos svärföräldrarna och på söndagen blev det en tur till Innergeschlöss. Alltid lika vackert!

Detta bildspel kräver JavaScript.

Det var med blandade känslor vi åkte upp till Sverige på semester den 2.8. Eftersom det hade varit så otroligt varmt här hela Juli tyckte jag det skulle vara skönt att komma upp till Sverige och de mer moderata temperaturerna, men samtidigt hade det ju varit en otroligt dålig sommar där uppe, kallt och regnigt, och det ville jag ju inte ha. Vilken tur vi hade! solen och värmen kom till Sverige samma  dag som vi kom dit och vi fick en underbar svensk sommarsemester. Det var så härligt att vara hemma, men på grund av olika omständigheter var det skönt att komma tillbaka till Österrike igen. När vi var hemma i Sverige passade vi naturligtvis även på att titta lite på flatmästerskapet. Så kul att träffa och se alla dessa flattar även om det inte alls blev som jag tänkt mig. Tyvärr blev det inte mycket tillfälle att se flattarna i arbete och jag hann inte heller att säga hej till alla som jag hade tänkt att jag så gärna hade velat heja på. Det är ju egentligen helt otroligt att kunna samla ihop så många flattar på en helg, men jag personligen tycker kanske att det vore bättre med en kvalifikation och ett mästerskap med mindre hundar. Det är ju mer lättrott då, men det är inte mitt problem.

Vi var även iväg och tränade hos Birgitta i Moheda. Hade så gärna haft träning vid två tillfällen, men det blev inte så utan en dubbeltimme istället. Tack och lov fick jag iaf en träning och det är så väl behövligt. Peppar var ofta omöjlig under semestern och ofta känns det som om jag helst vill sälja honom. Det är verkligen en kille som behöver regler och en stark förare. Vi står och stampar på samma ställe och kommer inte alls vidare med träningen. Jag känner mig så värdelös som hundförare och har egentligen tappat lusten till all hundträning. Peppar fick sig en ordentlig avhyvling och det var nog rätt så bra, bra för oss båda. Jag ska inte vara så rädd för att ta i och säga ifrån när det är något som inte passar och Peppar får inte uppföra sig som han vill och spela clown hela tiden. Det har blivit en helt ny situation mellan Peppar och mig och för tillfället går det faktiskt rätt så bra, men det är jäkligt mycket träning och en hel del bråk. Jag koncentrerar mig helt på den jaktliga träningen, ingen lydnad och inga spår. Det viktigaste och det vi tränar mest på är att det är till mig han ska för att lämna av dummyn. Han får inte springa förbi eller vända om precis framför. Att det ska vara så svårt för honom. Jag tycker iaf att det går lite bättre och hoppas dvs vi ska få till det.

1-IMG_5248 2-IMG_5256 3-IMG_5282 4-IMG_5301 5-IMG_5305 6-IMG_5307

När vi kom tillbaka hit var det otroligt varmt igen. Helgen därpå åkte vi till Matrei. Vi gick en runda på lördagen och tränade lite med dummies. Peppar var rätt så duktig – bortsett från avlämningarna då, men tyvärr såg vi inte att det var en gammal taggtråd i ett vattenhål. Vi såg det först när Peppar var där och efteråt såg vi att han hade ett rätt djupt sår i ena frambenet. Vi plåstrade om honom och trodde att vi inte skulle behöva ta kontakt med veterinären. På fredagen efter, alltså knappt en vecka efteråt så såg det inte så bra ut så jag körde iväg med honom till veterinären. Där blev det bedövningsspruta, ordentlig rengöring och lite skrap så det började blöda för att därefter klamra ihop det hela ordentligt. Förband och antibiotika naturligtvis. Idag ser det jätte fint ut och klamrarna ska vi peta bort på söndag.

Förra helgen var vi i väg och vandrade igen. Det var otroligt varmt och det blev inte så långt. Härligt och vackert var det iaf.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s