Sommarvärme

Den här sommaren slår nog alla rekord. Det är otroligt varmt med temperaturer omkring 30-35° varje dag. En dag var det till och med 38,2° i Innsbruck. Det är skönt ett par dagar, men i längden är det mycket påfrestande. Det är inte mycket man kan göra på dagen, så vi är nästan glada över att vi måste jobba, även om det är väldigt varmt på kontoret utan klima. Även Peppar tycker att det är för varmt. Flyr ofta till skuggan när vi är ute och vissa dagar har han vänt sofort han har kissat och vill tillbaka in igen.

Att träna på dagen är inte att tänka på. Det betyder naturligtvis inte att vi inte tränar, men det blir alltid på kvällarna och då korta pass eftersom det fortfarande är varmt. Vi tränar mest lydnad och att gå fot. Att det ska vara så otroligt svårt att gå fot. Vi har gått otaliga kilometer fram och tillbaka, fram och tillbaka för att nästa dag börja från början igen. Väldigt tråkigt, men det vore ju konstigt om vi inte får till det så småningom. Lite bättre har det naturligtvis blivit, men jag är långt ifrån nöjd och jag undrar om inte Birgitta frågar om vi inte gjort vår läxa.

Det som är roligast är naturligtvis att vi gjort stora steg i lydnaden. Peppar är ivrig, ivrigare och ivrigast. Ibland lite för mycket och han ballar ur och då gäller det för mig att hålla i ihop och vara väldigt lugn. Det är ibland en riktig utmaning, men för det mesta går det bra. Vi har en privattränare som är mycket kritisk, som ser oss som helhet. Korrigerar mina rörelser så att det inte blir fel för Peppar. När vi är där får Peppar även testa olika träningsgrejer som egentligen är för Räddningshundarna. Här är Peppar också duktig, har bra kroppskontroll och balans. Kul!

Vi har också tagit gjort några vandringar, inte så långa och extremt ansträngande. Den första gjorde vi i Osttirol till Kals-Matreier Törl. En härlig tur med underbar utsikt tyvärr hade jag inte med kameran så det blev bara bilder med mobilen.

Peppar och Arthur med Gross Glockner i bakgrunden

Peppar och Arthur med Gross Glockner i bakgrunden

Peppar och jag Kals Matreier TörlHelgen efter åkte vi till St. Ulrich am Pillersee. Där var en Workingtest och jag skulle hjälpa till på lördagen. En härlig dag, duktiga hundar och fint upplägg. Hoppas så att vi kan starta nästa år. På söndagen gjorde vi en vandring till Nockspitze som kanske blev lite väl lång och ansträngande eftersom det var så otroligt varmt. Vi kostade iaf på oss linbanan som hjälpte oss en bit på vägen 🙂

5-DSC00506

Utsikt med Innsbruck till höger

4-DSC00503

På väg upp till nästa topp

1-IMG_5203

Arthur och Peppar

2-IMG_5215

Peppar och jag Nockspitz

3-IMG_5220

Edelweiss

6-DSC00515

Peppar och jag på väg ner igen Almrosen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s