Helgens träningar

I helgen var vi inte enbart i Salzburg. Naturligtvis har vi tränat också. Redan i fredags stack vi till skogen på eftermiddagen. Jag började med att gå ett spontanspår och sedan hämtade jag Peppar. Vi gick en runda i skogen och Peppar var lite väl uppskruvad, men lugnade ner sig så småningom. Så när vi gått ca en halvtimme kom vi helt ”plötsligt” till spåret. Peppar fick vittring med en gång och drog iväg. I början var han väldigt säker och höll sig bra i spåret naturligtvis lite väl fort, men som sagt kändes det ändå så säkert, sen i mitten strulade han till det lite, det blev lite hit och dit och fram och tillbaka innan han kom på det igen, mot slutet var det rätt så säkert igen. I slutet hade jag lagt ut ett föremål som belöning, det var visserligen rätt så spännande att hitta leksaken, men det var roligare att spåra 🙂 så föremålet tyckte han kunde ligga kvar där det låg 🙂 Vi gick tillbaka till bilen och vilade lite, sen blev det lite linjetag med godis. Förmodligen var han lite trött, för jag tyckte han var lite okoncentrerad och olydig. Fjärde skicket var jag nöjd med så jag avslutade med det och körde hem igen.

Idag var det lydnadshundskolan igen. Innan jag körde dit körde jag om skogen och la ett spontanspår igen. I hundskolan var han rätt så duktig, men jag tror jag måste öva mer på att göra ingenting. Han kan inte sitta stilla bredvid mig och vänta tills det är våran tur. Än så länge har jag tyckt att det kanske inte är så viktigt eftersom han är så ung, men nu måste det börja fungera. Vi åkte alltså till skogen sen och gick en härligt promenad. Så fint det är nu med blåsippor och vilda krokus överallt och fåglarna sjunger hela tiden. Härligt! Peppar tyckte också att det var kul i skogen. Vi gick en ordentlig runda innan vi helt plötsligt kom till spåret igen. Denna gången satte jag på honom spårlinan när han hittade spåret. Detta gjorde att han kom av sig lite, men sen satte han igång igen. Nu hade spåret legat ung. 3 timmar och det var nog rätt så svårt eftersom hans tempo var mycket lugnade idag. två tredjedelar gick jättebra, men sen snurrade han till det ordentligt. Det blev väldigt struligt och väldigt hektiskt ett tag, men sen kom han på spåret igen och det gick rätt så bra fram till leksaken som jag lagt i slutet.  Nu e eftermiddag har han sovit nästan hela tiden så det var nog rätt så jobbigt för min lille <3-prins.

1-IMG_4280

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s