Vi lär känna varandra mer dag för dag

Nu har det snart gått tre veckor sedan jag hämtade Peppar i Sverige. Samtidigt som om det känns som om det var igår, känns det som om vi har haft honom jätte länge. Vi har lärt att känna varandra lite mer och ja, jag tycker att han är en härlig kille. Han lär vissa saker otroligt snabbt, vissa saker går lite sämre, men det är kanske jag som är lite otydlig med vad jag egentligen vill. Han kan vara otroligt lugn, fokuserad och cool för att ibland vara helt omöjlig. Han vet inte riktigt vad han ska gör av sin energi verkar det som. Han skojspringer som om han är heltokig och det är rätt så häftigt, vidare är han otroligt hoppig och biter samtidigt tag i allt han får tag på. Han har redan förstört mina nyaste jeans och min nya vinterjacka. Vet inte riktigt hur jag ska hantera det, för om jag blir arg eller bryr mig, blir han ännu mer upptrissad och bryr jag mig inte alls börjar han skälla och kuta omkring ännu mer. Jag trodde att jag hade varit tydlig med att man inte ska göra så för det har varit ok två dagar nu, men idag var det kört igen.

De första dagarna började han skälla när han inte fick maten med en gång. Det blev snart bättre, ett ljud och vi lämnar köket med en gång! Det betyder ingen mat alls!! Alltså är vi lugna och fina. Han har även lärt sig att man inte börjar äta utan att jag säger varsågod! Han sitter vid dörren innan vi går ut och väntar även innan vi går in igen. ”Plats” eller ligg började vi träna med en gång, men det förstår han bara om jag visar tydligt med godishanden. Sitt går bättre, att gå fint i koppel går också bättre och bättre, men ibland är det väldigt svårt. Det som vi tränar mycket på är hanteringen. Att titta på tänderna, i öronen och känna och klämma, klippa klor. Han är ofta som en liten ål och det tar ett tag innan han slappnar av. Det är väldigt kul att försöka klura ut hur man löser vissa problem och jag hoppas verkligen att jag kan förvalta honom på rätt sätt.

Det jag kan säga är att det är en stor skillnad mellan Russin och Peppar. Russin var aldrig så busig och hade aldrig så mycket spring i benen. Det är säkert mycket mer ”flatte” i Peppar än vad det var i Russin. Jag vet att jag en gång skrev att jag inte trodde att hon inte hade en ”on” knapp. Peppar har en tydlig ”on” och en tydlig ”off” knapp.

Nu kommer en bild på ett litet oskyldigt lamm 🙂

IMG_2908

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s