Hos ögondoktorn

Russin får besöka ögondoktorn med jämna mellanrum. För det första är det för att hon inte är goniofri dvs hon kan få glaukom och för det andra är det får att kontrollera ögonhår som envisas med att växa där de inte ska växa. Som ung fick vi operera henne tre gånger för ektopiska cilier, dvs. ögonhåren växte från det innre ögonlocket och mot ögat och låg och skavde mot hornhinnan. Det var verkligen synd om henne och det gjorde delvis säkert väldigt ont. Så här såg hon ut den 22.05.2007 då var hon 1 år och 1 månad.

1-IMG_0756a

Ibland läser jag att de avlar på hundar med ektopiska cilier, vissa menar på att det inte är ärftligt, men varför kan man ju fråga sig. Jag hoppas iaf att jag aldrig får en hund till som behöver uppleva detta.

Nu har Russin tack och lov inte några större problem längre, men hon får lite ögonsalva ibland när jag tycker att hon ser lite besvärad ut. Ögonläkaren tyckte jag ska ge henne salva i ögat varje dag för att skydda hornhinnan och drog även bort några felställda ögonhår. Trycket i ögat mätte hon inte denna gången eftersom ögat för övrigt såg så fint ut. Så skönt att höra!

Annars är det inget särskilt som händer. Vi ligger rätt så lågt med allt dvs vilar oss i form 😮

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s