Großglockner Hochalpenstrasse

Svärföräldrarna som bor i Osttirol besöker vi var tredje vecka. När vi kör dit kör vi alltid över Felbertauernstrasse eftersom det är den närmsta vägen. Resan tar knappt två timmar. I början av juni var det ett stort jordskred som förstörde en del av vägen och sedan dess kan man inte ta sig fram där utan måste göra en stor omväg, antingen över Italien och Brennerpasset, eller över Großglockner Hochalpenstraße. Eftersom det för det mesta går snabbast att köra över Brenner så tar vi den sträckan, men i fredags var det så fint väder så vi tyckte att idag kör vi över Großglockner. Så vackert!! Visst tar det längre tid och får man någon långsam framför sig, och det finns det naturligtvis gott om, så är det nästan omöjligt att köra om och sen är det är ju rätt så dyrt, men det är det verkligen värt att kosta på sig det. Här kommer några bilder som jag tog därifrån. Resan tog drygt fem timmar, men så hann vi med en kopp kaffe också 🙂

8-IMG_0442 1-IMG_0443 2-IMG_0444 3-IMG_0445 4-IMG_0451 5-IMG_0455 6-IMG_0457 7-IMG_0461

En reaktion på ”Großglockner Hochalpenstrasse

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s