2. FH-Cup

I lördags hade jag anmält Russin och mig till en FH-Cup dvs spår på förmiddagen och lydnad på eftermiddagen. Ärligt talat var jag väldigt nervös. Allt var väldigt nytt, det här med spår är egentligen helt nytt jag menar nu i provsammanhang. Jag har visserligen startat en gång, men det var ingen tävling utan mer en bedömning som visserligen registeras, men allt är naturligtvis inte så petigt som när man tävlar. Detta var även en stor tävling, visserligen i nybörjarklassen, men med tolv deltagare och från hela Österrike så långt ifrån någon liten provins-tävling. Ja, och så var jag då där, många kände varandra redan och det satt och pratade om spår och tävlingar och jag tänkte vad fan har jag här att göra. Jag kände mig rätt så eländig, men det var ju bara att visa god min 😮 Vi drog startnummren klockan sju, jag fick startnummer nio av tolv, och spåret la jag först 9:30. Det var lång väntan och jag satt en hel del hos Russin för att försöka få henne att koppla av lite. Hon är ju tyvärr väldigt stressad när jag inte är i närheten. I lydnaden är det bra, men med spårningen funkar ingenting när hon är så uppstissad. Vi gick på spåret ca 10:15. Hon började rätt så bra, men jag fick hålla tillbaka henne en hel del, första föremålet gick jätte bra, första vinkeln ville hon först gena, ångrade sig och gick rätt, fram till andra vinkeln gick hon fint, men strax innan vinkeln tog det slut i huvudet, hon gick en runda till mig och jag sa till henne att söka vidare, tyvärr blev det tre gånger och många värdefulla poäng flög iväg, men hon fortsatte när hon andats ut lite, gjorde vinkeln fint, även den tredje vinkeln. Andra föremålet markerade hon fint, spetsvinkeln gick jättebra och hon gasade på lite väl mycket, jag släppte lite, men det tredje och sista föremålet markerade hon jätte bra.  Domaren började med att berömma hennes spårarbete. Ett utmärkt arbete, som han inte ofta har sett hos en retriever, problemet som hon har, är att hon inte riktigt orkar att ta emot så mycket intryck. Vi fick 88 poäng av 100. Själv tycker jag det är jätte bra, hon jobbade verkligen fint och med tanke på att det var 27° och gräset rätt så högt och hon inte riktigt hade kunnat koppla av innan och att matte var så nervös blev jag jätte glad. Speciellt att han berömde hennes spårarbete, så otroligt kul!!!

Lydnaden skulle vi köra först 14:20, så jag körde tillbaka till Matrei dvs till svärföräldrarna där även Arthur väntade. Vi körde iväg och handlade lite, lagade lunch och jag försökte koppla av en kvart innan vi körde tillbaka till tävlingen igen.

Nu var det riktigt varmt. Russin var rätt så slut och även jag, men jag tycker ändå att Russin visade upp en fin lydnad, även om den inte var perfekt. Fram till sista momentet gick det bra, men då tog inte Russin mitt kommando plats dvs det tog lång tid innan hon reagerade och här blev det inte många poäng kvar. Även här skrapade vi ihop 88 poäng och ihopräknat fick vi en 6 placering av 12. Verkligen inte dåligt för att vara första gången. Jag är nöjd och glad och ser fram emot nästa tävling i slutet av september 🙂

2 reaktioner på ”2. FH-Cup

  1. Jag är imponerad. Vilken fin kontakt ni har i linförighet och fritt följ …. och även mellan momenten! Fråga: Får man inte berömma alls mellan momenten? En liten klapp eller med ord?
    Duktiga Russin – man kan se att hon är trött, men ändå engagerar hon sig och bjuder till och svansen den viftar 🙂

    • Tack snälla du för raderna, de värmer Beröm med en liten klapp eller med ord är tillåtet, men det får absolut inte vara mycket. Innan klappade jag henne lite mellan de olika övningarna, men eftersom hon egentligen inte tycker om att bli klappad och tycker mer att det är besvärande, får hon beröm med ord vilket man ju egentligen inte ser. Visst ser man att hon tycker det är kul även om hon är trött. Det är ju det viktigaste, det ska vara kul för båda att träna och tävla Ha det bra! Ulrika och Russin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s