Wien tur och retur

Igår morse, dvs säga 05:20 gick tåget till Wien. Eftersom jag behövde ett nytt pass och passet jag har redan gått ut, var jag tvungen att fixa det i Wien. Vi svenskar utomlands har förr alltid kunnat göra det på konsulatet, men nu måste det göras på ambassaden. Så nu åkte vi dit och Arthur och Russin var med som sällskap. Resan tar ung 4,5 timme med snabbtåget och det var riktigt smidigt, sen blev det tunnelbanan i Wien till Ambassaden. När vi var där fick jag reda på att de hade problem med datan i Sverige, så det gick för tillfället inte att göra någonting.  Vi var några stycken som var där och alla hade vi en längre resa bakom oss. Det kändes lite nervöst, för tänk om de inte skulle få igång det. Efter en tre kvart gick allt igång igen så vi kunde pusta ut. Allt blev avklarat och sen gick vi omkring och tittade på vackra Wien.

Stefanskyrkan

Vädret var fint, men det blåste ordentligt. Först blev det besök på Stefansplatz där vi naturligtvis tittade på Stefansdomen, en god Lunch på en trevlig liten resturang bredvid Peterskyrkan, sen blev det Hofburg, Volksgarten, Votivkyrkan, Neues Rathaus. Vi hann att se jättemycket, men naturligtvis det mesta bara utifrån eftersom vi inte kunde gå in med Russin. Det var fint ändå, men ansträngande. Det blev en dyr kopp kaffe på Cafe Lantmann och sen gick vi långsamt mot stationen igen. Tåget skulle gå kl 19:14. På väg till stationen träffade vi trevliga Barbara Aumann som är Flatcoatedretriever uppfödare här i Österrike. Hon kom med två flattar varav den ena var den dräktiga tiken Ally (ÖJCH ÖCH Ally McBeal Flat-XP) Det är spännande kull! Pappan till de kommande valparna är ”FTW Rondix Woodcock at Hawksthorn” och Ally har också en fin stamtavla. Om det är någon som är lite mer intresserad så är länken till hennes sida här: FLAT-XP Det var iaf väldigt roligt att träffas även om det naturligtvis blev väldigt kort. Sen tog vi alltså tåget hem och var hemma vid tolvsnåret och somnade tror jag med en gång!

Turisterna

Vakthunden i Hofburg

Theseustemplet

Neues Rathaus

Uppgången till Parlamentet


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s