En riktig hundhelg

Helgen har tillbringats med mycket hundträning och vi har haft det kul och härligt. Redan i torsdags ringde min lydnadstränare och frågade om jag inte ville starta ett prov till i år och träna lite på en ny plats. Jag var genast med på noterna och så träffades vi på fredag eftermiddag i Vomp som ligger här i närheten. Det var jag  och två andra som också kommer att starta. De i BGH2 och jag i BGH3. Russin var väl lite okoncentrerad, men jag skyller på en helt ny omgivning. Nu ska vi dit och träna på torsdag igen. Provet är först den 11 november så vi har lite tid på oss för att finslipa detaljerna som inte var så bra på förra provet.

I lördags träffades vi för att hylla vår lydnadstränare. Vi överraskade henne och hon blev så glad. Det var kul för hon är verkligen en toppen tränare som verkligen engagerar sig till 100%. Jag är så glad över att ha träffat henne. Efter det åkte jag och Doris iväg och la några viltspår till våra hundar. De fick ligga i fyra timmar och sen gick vi dem. Det gick riktigt bra. Jag var verkligen nöjd med hur Russin spårade, efter det la vi ytterligare ett spår till varje hund igen. Dessa spåren fick ligga över natt och så gick vi spåren nu  i förmiddags. Här började Russin väldigt osäkert, hon visste inte riktigt vad hon skulle göra tror jag, men så plötsligt så kom hon på det och då gick det undan. Hon visade lite osäkerhet ytterligare en gång, men sedan gick det väldigt bra igen. Det är verkligen kul att spåra och det tycker även Russin!

Hela helgen har vi haft ett underbart väder. SOL, SOL och SOL. Tyvärr blir det inga bilder. Hade visserligen med mig kameran idag, men den låg bra i väskan och det blev inte en enda bild.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s