Workingtest

Igår var vi alltså iväg på workingtest. Jag är så glad över att vi har kunnat vara med igen, för med tanke på hur Russin mådde i höstas och jag trodde att allt var kört så är det en härlig känsla att ha möjlighet att kunna uppleva detta tillsammans Russin och jag. Russin skötte sig fint och kopplade av fint mellan rutorna där det ofta var väldigt lång väntan och vid rutorna hörde jag inte ett gnäll. Matte tabbade sig ordentligt vid två stationer och det kan inte Russin rå för. Det var 55 som startade, 24 som kom igenom och vi blev placerade på plats 18 med en tredje placering. Det är verkligen inget att skryta om, men det spelar inte någon som helst roll. För mig är det bara fantastiskt att Russin och jag kan starta tillsammans igen. Fina goa Russin och jag.

Ruta 1: Enkelmarkering avstånd ca 50 m. Svårigheten var många gropar, högt gräs och massor med brännnässlor. Russin stack i väg snabbt, men blev väldigt långsam när hon märkte att det var nässlor. Jag såg henne bara ca 10-15 meter och sen försvann hon. Hon hittade inte markeringen direkt för det dröjde ett tag innan hon långsamt kom tillbaka. Russin hatar brännnässlor!

Ruta 2: Dirigering nerför en sluttning över en liten bäck och uppför igen. Här hade jag missuppfattat domaren och trodde att dummyn låg vid en annan gren än den Russin var vid och ville skicka henne mer till vänster, men då såg jag att hon redan hade dummyn.  Nästa gång måste jag verkligen vara riktigt säker och fråga en gång till. Några onödiga visselsignaler blev det alltså här.

Ruta 3: Walk up. En relativ kort walk up utmed en damm, en dummy kastas i vattnet bakom hunden, man går vidare en 10-15 meter och skickar sedan hunden på en relativ kort och i mina ögon lätt dirigering ca 20m. Russin tyckte kasnke att det var för lätt iaf vek hon av precis vid dummyn, matte reagerade för långsamt. Det blev lite mycket onödigt spring här. När dummyn var inne var det bara att skicka på den i vattnet.

Ruta 4: Markering med efterföljande dirigering till samma ställe. Lätt som en plätt tyckte Russin

Ruta 5: Dubbelmarkering vinkel 90°. Den första markeringen nerförsbacke drygt 100 meter i närheten av två träd på en äng den andra i uppförsbacke dolt nerslag på en äng avstånd ca 80 m. Den enda hjälpen här var kastaren. Här tittade Russin på mig när det skottet till den andra markeringen föll, så jag försökte göra Russin uppmärksammad på vart hon skulle titta. Hon missförstod mig och startade. Här har vi möjlighet att använda oss av en så kallad ”controlled run in” dvs får man omedelbart stopp på hunden så kan man fortsätta men får då bara halva poängen. Jag blåste stopp med en gång och kunde alltså skicka iväg Russin ordentligt. Hon hade tyvärr inte markerat exakt, men fick relativt lätt in båda. Här blev det bara 8 poäng istället för 16.

Det gav iaf mersmak och vi kommer säkert att starta igen. Vi stannar kvar i nybörjarklassen eftersom avstånden blir för långa i öppenklassen. (här kan man gå vidare utan ett första pris) Poängen vet jag bara för ruta 5 resten skriver jag så snart de kommer ut. Nu håller jag tummarna för att Russin fortsätter att må så som hon gör just nu!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s