Russin har varit sjuk igen

Nu har vi snart arbetat två veckor sedan vi kom tillbaka från semestern. Tiden går så otroligt fort. Förra tisdagen fick vi åka iväg till veterinären igen. Redan i slutet av semestern märkte vi att Russin var lite trött och skakade på huvudet med jämna mellanrum. Det visade sig att hon hade öronkvalster – heter det så på svenska? Hon fick några droppar och kontrolltermin om en vecka. Inte blev hon mycket piggare efter det, men sen tyckte jag att hon verkade må bättre på fredag-lördag. Jag hade anmält Russin och mig till en dummyträning i Tyskland för Jörg Brach. En träning som jag verkligen sett fram emot eftersom Jörg är en ypperligt bra tränare. Jag tvekade ändå med att åka iväg eftersom hon inte kändes helt OK. Vi körde tillslut vilket visade sig vara fel. Russin var trött, otroligt trött.  På den första övningen fick jag iväg henne iaf, men på den andra övning lämnade hon inte min sida. Jag försökte ett par gånger, men hon bara tittade på mig.  Jag avbröt och tänkte att hon kanske har så ont i ryggen. Jörg sa även att hon inte sprang riktigt ”rent” på den första övningen. Russin fick vila och Jörg erbjöd mit att göra de andra övningar med hans gamle goldenretriever ”Truman”. Truman blev lycklig och det var kul att ha en hund som gjorde det man sa vid min sida. Russin gick och la sig meddetsamma när vi kom hem, på jobbet var hon helt apatisk, låg bara och hälsade inte på någon. Veterinären ställde diagnosen laryngit och nu har hon fått antibiotika för det. Idag är hon tack och lov piggare, men det blir fortsatt vila och lugn och ro till i slutet av veckan.

Russin måste ha ett otroligt dåligt immunförsvar eftersom hon ständigt får olika sjukdomar. I år har hon (bortsett från hennes problem med ryggen och sköldkörteln) haft öroninflammation, kvalster i pälsen, urinvägsinflammation, kvalster i örat och nu laryngit. Det är väldigt deprimerande att ha en hund som ständigt är sjuk speciellt då om man vill jobba med hunden och nu funderar jag på – om jag ska ha en hund till – verkligen ska fortsätta med denna rasen.  Just nu känner jag mig bara ledsen, besviken men även förbannad.

4 reaktioner på ”Russin har varit sjuk igen

 1. Kram till dig och Russin, inte kul med sjukomar och veterinärbesök. Har aldrig hört talas om laryngit men jag hoppas att det är något som går att bota, så det inte återkommer? Förstår att du känner dig ledsen och arg. Men jag vet inte om det hjälper att byta ras, jag tycker det verkar finnas känsliga individer inom alla raser. Det konstiga är att de är de som är aktiva med sina hundar som verkar drabbas värst, men de andra kanske inte märker att hundarna är sjuka, eller så bryr de sig inte helt enkelt….

 2. Hei Ulrika.

  Jeg tenker så mye på dere. Vet hvordan det er og måtte til veterinæren hele tiden. Det er ikke gøy! Milka må jevnlig til behandling for sin rygg, noen ganger kan hun hyle til- det er så trist:(

  Håper Russin snart blir bra.

  Mange gode klemmer Kathrine, Milka og Bella

 3. Men så ledsen jag blir av att läsa din blogg 😦
  Lilla söta goa Russin, vi håller tummarna för att hon piggar på sig!
  Passar på att tacka för titten! Var jättekul att ni kom hit & hälsade på!
  Puss till Russin & kramen till er!//Bittan

 4. Rasen är helt underbar! Du har bara haft otur som fått en hund som är sjuk! Får du en frisk & pigg hund kan du ha hur roligt som helst!

  Hoppas att allt ordnar sig till det bättre!

  Hälsningar

  Ulla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s