Torsdag i juli

Tidigt i morse var jag ute och cyklade en runda med Russin. Russin är allt annat än snabb när vi är ute och cyklar och ibland tänker jag att vi nog vore lika snabba om vi gick riktigt snabbt. Ialla fall cyklade jag långsamt och framför mig såg jag en annan person som gick med sina två hundar en schäfer och någon annan typ förmodligen en blandras. De var kopplade så jag tog tag i kopplet som Russin bar på. Tjejen såg oss komma för hon vände sig om flera gånger och stannade sen när vi kom i närheten. Russin är otroligt undergiven och jag försöker och försöker att få bort hennes idé om att lägga sig ner när vi möter en annan hund. Nu hukade hon bara och jag tror inte hon hann lägga sig ner riktigt när den ena hunden slet sig lös och skällande rusade fram mot Russin. Jag släppte kopplet med en gång och då stack Russin iväg och då slet sig Schäfern lös och sprang efter Russin. Den andra hunden blev stående. Russin försvann bakom en stor vedtrave och sen hörde jag henne bara skrika och gnälla – det gör hon alltid när  en annan hund kommer för nära och hon blir rädd. Sen kommer hon tillbaka med svansen mellan benen och Schäfern lydde äntligen sin matte och sprang till henne. Jag kollade snabbt om Russin hade blivit biten, men tack och lov hände det inte något mer. Ja sa till henne det vore ju egentligen  bra om hon kunde hålla hundarna ordentligt  och då sa hon till mej ”du cyklade ju efter mej!” Jamen jag kan ju inte veta att du inte alls har någon koll på dina hundar svarade jag då.

Jag blir så ledsen. Russin är så undergiven, men det är många hundar och speciellt Schäfrar som just då måste visa att det är stora och tuffa och tar tag henne i halsskinnet.

Vi har varit och tagit blodprover i dag igen. I början av nästa vecka får vi reda på hur det ser ut. Jag kan bara säga nu att medicinen nog inte var tillräcklig. Hon var piggare ett tag, men nu är det lika dant som förut. Känns lite tråkigt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s