Apporteringsworkshop i Montafon

apportworkshop 4

Vilken helg!
Gruppen Russin och jag brukar träna med bokade en helg med Ruth Hochstätter. Det var vi fem med våra hundar. Vi är alla ung. lika gamla och våra hundar är alla ung.  2 1/2 – 3 1/2 år. Vi har nog alla hundar som inte är så där jätte duktiga eller är det kanske vi hundägare som inte riktigt kan förmedla vad det är vi vill. I vilket fall som helst har vi alla våra problem, men vem har inte det?
Vi åkte iväg redan i fredags, checkade in på hotellet, åt kvällsmat och sen var det lite theori och Ruth berättade hur hon hade tänkt sig det hela. På lördagen åkte vi till Gaschurn och tog kabinbanan upp till mellanstationen. Därifrån gick vi ca. 1h tills vi kom fram till området där vi skulle träna i. Vi började med lite basic för att senare gå vidare med apportering. Vädret var skapligt, det var lite växlande, men det regnade faktiskt bara en gång. Russin var rätt så pigg på att apportera och hon jobbade bra. Det var ju roligt att se, även om jag ville att Ruth skulle se problemen vi har. Vi höll på fram till halv fem och så gick vi ända ner till parkeringsplatsen. Vi var rätt så trötta allihopa och en liten, liten vilopaus blev det till klockan sju då vi åt kvällsmat tillsammans. Ruth visade sen en film om hundmassage och sen stupade vi  i säng allihopa rätt så tidigt.

I söndags var det frukost klockan åtta och sen bar det iväg igen med linbanan vi niotiden. Vi gick till samma område och fortsatte vår träning och idag visade Russin våra problem. Jätte bra och Ruth kunde tala om lite hur vi kan få rätsida på det och även hur jag kan försöka få  Russin lite mer motiverad. På eftermiddagen visad Ruth sen hur man börjar att lägga ett personspår. Det var nytt för oss alla och Russin var jätteduktig på detta så det är kanske något jag ska satsa lite mer på (hur nu tiden ska räcka till det också). Ja, sen var det bara att vända hemåt. Idag tog vi kabinbanan ner och så blev det  en kopp kaffe tillsammans innan vi körde tillbaka hem igen. Det har varit fantastiskt roligt och härligt och jag hoppas att vi kan ordna med något liknande igen.

apportworkshop 1

apportworkshop 2

apportworkshop 3

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s