Utställning och jaktträning

I går var vi i Salzburg på utställning. Jag tycker själv att Russin är så fin nu, hon har skaplig mycket päls, fin färg och är ju helt enkelt helt otroligt söt. Det är många andra som tycker som jag och det är så många som kommer fram till mej och säger en sån vacker eller fin eller söt hund du har. Det känns naturligt riktigt bra och jag kan egentligen bara tacka och känna mig stolt. Dumt nog så fick Russin gå in i duschen i torsdags kväll för att att vara riktigt fin och blank i pälsen till utställningen. Efter det såg pälsen lite spretig ut. Jag försökte att få den att lägga sig och visst blev det bättre, men tyvärr inte riktigt bra. Arthur tyckte att jag fjantar för mycket, men även om jag var inte nöjd så fick jag till slut acceptera det hela. Domaren (Svend Lövenkjaer – DK) tyckte lika dant som jag och därmed blev hon placerad som trea. Det är ju bra det också, men … Domaren sa också till mej, så synd, en underbar tik med fina linjer men pälsen förstör siluetten det skrevs även i kritiken som ni kan läsa här.

Så idag har vi haft jaktträning. En sån dag! Underbart väder och vad är härligare än att kunna vara ute hela dagen med sin hund och träna. Österrikiska Retriverklubbens sektion Tirol ordnade en helg jaktträning och i dag fick Russin och jag också vara med. Det enda som strulade för oss var kaninen och haren som inte Russin var så förtjust i. Den låg bra där den låg tyckte hon. Vi försökte flera gånger, men nej det var inte något som var intressant att ta tag i. Däremot gick fasan och and hur bra som helst. Hon jobbade riktigt bra även om jag på eftermiddagen märkte att hon blev riktigt trött. Även ett släpspår fick vi prova på. Det har vi aldrig gjort förut. Spåret gick ju bra det också, men kaninen fick som sagt ligga kvar. Jag är iallafall så nöjd med dagen!
Hur mår Russin då? Jo, det är bättre och hon verkar piggare, är mer intresserad av vad som sker runt omkring. Det som jag märkte först var nog att hon har en annan glans i ögenen. Inbillning? Ja vet inte, men jag tycker det ialla fall. Vi märker iallafall att hon är lite annorlunda och nu hoppas vi att det fortsätter såhär. Just nu är hon väldigt trött och det är ju verkligen inte så konstigt. Helgen har varit väldigt intensiv. Ha en bra vecka!

3 reaktioner på ”Utställning och jaktträning

  1. Så flink du er Ulrika.. Milka får også rar pels etter hun har dusjet, pelsen står til alle kanter.. Godt å lese at Russin er piggere.

    Klem Kathrine, Milka og Bella

  2. Hej! va skönt att hon mår bättre! Roligt att det går så bra för er!!…vi har några utställningar framför oss i juni. Tyvärr så har Wilde varit lite krasslig nu o snabbt blivit trött…men väntar på provsvar på om det kan vara en fästingburen sjukdom…han har haft många fästningar….ngn infektion visade det inte….fast jag ändå misstänker att han har haft en lättare halsinfektion…ganska vanligt hos unga hundar enligt veterinären.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s