Årets första Workingtest

Idag har vi varit iväg på årets första workingtest. Jag är nöjd med Russins arbete idag. Hon var visserligen inte precis energisk, men hon visade att hon kan.
Ruta ett var ett sök där två dummys skulle hämtas och det gick snabbt och smidigt, på ruta två var det walk up fotgående, ett skott föll, man gick vidare, skickade hunden som skulle hämta dummyn. Russin sprang iväg, hade inte allt för bråttom, men var direkt framme vid dummyn och plockade upp den och höll den lite väl slarvigt, dvs i snöret vilket hon inte brukar göra. Nåja, man gick tillbaka till utgångspunkten och under tiden la hjälparen ut en dummy där den andra hade legat och sen skulle man skicka hunden igen. Russin sprang iväg en fyra meter, vände sig om och frågade vad hon skulle göra, så jag fick skicka iväg henne igen, då sprang hon iväg direkt till dummyn.  Denna gången höll hon den riktigt. Ruta tre: här vet jag inte riktigt vad som hände för hon missade på markeringen, en annan sa att hon studerade månen och stjärnorna när skottet föll, men jag såg inte det och skickade iväg henne. Hon sprang iväg en tjugo meter, sökte omkring rätt så ordentligt, jag försökte skicka henne längre ut, det gick en gång, men tyvärr bara ett par meter så jag försökte igen, men då blev hon osäker stannade, blev stående där, gnällde och visste inte alls vad hon skulle göra. Domaren var bussig och lät mig gå nästan fram till dummyn där jag skickade iväg henne och då gick det naturligtvis. Här blev det naturligtvis inga poäng. Tack och lov får jag väl säga, för på fjärde rutan klantade jag till det ordentligt. Vi stog tillsammans med ett annat ekipage. Ett skott föll och en dummy kastades med dolt nerslag i en liten sjö som låg  ca 40 meter  framför oss. Först skulle den ena hunden skickas och den andra fick vänta, sen upprepades övningen. Russin fick vänta först. Den andra hunden klarade av uppgiften strålande och så var det våran tur. Skottet föll och dummyn kastades och jag skickade iväg Russin som snabbt sprang iväg, var borta ett tag, så jag började bli orolig, men kom sen snabbt tillbaka med dummyn som hon höll fint och sprang hela långa vägen tillbaka utan att skaka sig och jag tog emot dummyn. De som kastade dummyn ursäktade sig med att de hade kastat dummyn lite väl långt ut. Allt perfekt, men … domaren hade inte sagt att jag fick skicka Russin och därför blev det inga poäng här heller. Som sagt hade jag inte fått nollan tidigare hade jag ju blivit fruktansvär besviken på mig själv.
Jag är som sagt nöjd iallafall. Russin var knäpptyst, hon knallade inte och fotgåendet var också bra. Att hon sen är väldigt osäker för tillfället vet jag och jag jobbar på med det och det har ju redan blivit lite bättre. Vi får väl hoppas att det går bättre nästa gång. Det var en liten rapport härifrån. Vi hade ett underbart väder, solen värmde från en klarblå himmel och temeraturen låg på 21°.

En reaktion på ”Årets första Workingtest

  1. Så flink du er til å dra på prøver. Synd at dere ikke fikk flere poeng, men neste gang sanker dere mange!!

    God påske til dere.

    Mange klemmer fra Kathrine, Milka & Bella

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s