IWT Seefeld

© Brigitte Kaltenboeck

Helfer IWT Seefeld - hjälpare IWT Seefeld

Bilder © Brigitte Kaltenböck

Vilken helg jag har haft. Lite synd att inte Russin varit med, men viken upplevelse att få se alla dessa duktiga hundar med förare. Vi hade samling  klockan 8.15 am båda dagarna. Eftersom de engelska domarna var så nöjda med sina hjälpare fick vi stanna kvar hos samma domare även den andra dagen, men med helt andra uppgifter. Jag var vi station 2 och på lördagen var det först en ”mark” på ett öppet fält där dummien hamnade i en svacka. Det var väldigt svårt att bedömma avståndet, efter det var det ett skott med en ”blind” in i ett område med några granar, sökomrâdet var markerat och den tredje och sista var återigen en ”blind” bakom ett staket och några stubbar. Hund nummer ett blev skickad på den sista, hund två på den andra ”blind” och hund tre på markeringen. Det var fint att se hur varje hund arbetade och hur föraren arbetade med hunden. Vilken skillnad det är!
Idag hade vi en övning med lite mer ”aktion”. De tre hundarna blev satta på en linje. Till, vänster och höger föll tre skott och på varje sida kastades tre dummies och omedelbart därefter kom två skott snett bakifrån och jag fick springa/dra med en kanindummy som  hoppade ordentligt framför hundarna och sen föll tre skott inne i skogen.  Vi var tvunga att samtidigt föra ett fasligt oväsen. Hundarna blev sedan skickade att  hämta varsin ”blind” inne i skogen, sökområdet var markerat. Det var rätt så många hundar som reagerade väldigt starkt på ”kaninen” och det var någon som knallade här. Det var några som fick noll pga av att de sa till hunden om den flyttade på sig någon meter. Att hämta dummyn inne i skogen var för de flesta inte något större problem. Som sagt det har varit en mycket rolig och lärorik helg.  Tyvärr var det bara två flattar med, den ena var ”Bob” Reltub Black Velvet som var med i förra årets WinnerTeam. De blev fyra i år och det svenska laget hamnade på en fin sjundeplats. GRATTIS! Se även http://www.iwt2008.oerc.at/  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s