Prov

Ja, vad ska man säga. Jag känner mej väldigt besviken idag, faktiskt nästan deppig. Vi hade ett lydnadsprov idag som kallas BGH 1. Vi har ju klarat av det innan, men jag tyckte ju att det skulle vara bra med lite ”provträning” och poängen kan man ju alltid få upp lite. Träningen har ju gått bra och jag tycker att Russin har gjort ett mycket bra jobb. Vi har jobbat jätte mycket med att göra allt jätte roligt för att motivera Russin. Vi kommer ut på lydnadsplanen. Visst var jag lite nervös, men jag visste samtidigt att det här klarar vi av. Vi tittade på varandra och startar. Russin vänder bort huvudet, sjunker in i någon slags drömvärd, det spelade inte någon roll vad jag gjorde. Jag tänkte bara att jag stuntar i att jag mister poäng huvudsaken är att jag får upp kontakten. Hon lunkade på vid sidan, något för långt bakom. Eftersom hon var lite för långt bak hade vi iof inga problem vid vändningarna hon lunkade bara på med huvud och svans hängande. När linförigheten var avklarad tänkte jag att ok då visar vi väl vad vi kan på det fria följet. Likadant lunkande här med. Jag vet inte, jag känner mej så besviken över att jag som hundförare inte klarar av att få kontakt med min hund. Ska jag vara ärlig är jag också besviken över att jag har en hund som inte har någon riktig arbetslust. Det blir så jobbigt med en hund som alltid måste peppas upp och att alltid försöka göra allt jätte roligt för att få igång henne lite. Ibland känner jag att jag inte riktig orkar med det, men samtidigt tycker jag det är så roligt att träna hund och vi har ju ofta väldigt roligt tillsammans när vi tränar. Det kanske är så att hon när hon går fint vid det fria följet bara tigger godis eller boll och inget  annat och att hon vet att vid ett prov kommer inget förrän efteråt. Läggandet som har fungerat till 100% fungerade inte heller för där satte hon sig istället. Det var naturligtvis inte heller så bra, men det är sånt man får räkna med på ett prov. Nåja, jag kommer väl över det här med. Poängen blev 79/100 och därmed 3 poäng sämre än i oktober. Vi tränar väl vidare min underbara goa Russin och jag och ska väl föröka starta GH 1 = Obedience i november.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s