Lite av varje

Russin i höstsol

Det har hänt så mycket den senaste tiden och jag ville vänta lite till jag hade allt skriftligt, men än har det inte dykt upp något i brevlådan Nu blir det en jätte lång uppis.
Redan den 13 oktober hade vi en liten mentaltest. Jag gjorde testen bara för att jag tycker att det skulle vara roligt och intressant, även om vissa saker verkar lite konstiga. Första stationen var det lek med andra hundar. Russin lekte som aldrig förr och stack sedan iväg först i täten med de andra tre hundarna i gruppen ner till sjön, men det var bara hon som verkligen hoppade i vattnet. Efter det bar det iväg till utställningsringen, det blev några vänstervarv och under tiden föll det 2 skott som inte berörde Russin ett dugg. En dyblöt Russins tänder och utseende kontrollerades nogrannt. Domare var en Flatuppfödare som redan känner Russin så det var ju inget problem. Sedan bar det iväg i en liten inhängnad ca 1×1 m alla fyra hundarna med förare för att se hur de uppförde sig när det är så trångt. Inga problem där heller. Lek med och utan föremål med föraren och efter det med främmande person. Därefter fotgående, det faller ett skott och en dummy kastas, föraren stannar och skickar hunden som naturligtvis måste hämta dummyn med en gång. Russin luktade 1,5 sek innan hon tog upp den, så där missade jag nog någon punkt. Sen var det fotgående, förbi en person som läste en tidning, en kedja som slogs mot en plåthink, en mamma som gick förbi med en barnvagn, en cyklist kommer förbi, en bildörr slås igen, ett par klädsträck med upphängd tvätt ska man gå igenom, en motorsåg sätts igång och sist en storgrupp med bråkiga och högljudda personer som dessutom fäller upp ett paraply ska passeras. Överallt ska hunden visa intresse. Här tycker jag det är helt fel. Jag vill absolut inte att Russin ska intressera sig för ett barn i en barnvagn eller nyfiket springer fram till en motorsåg. Hon var tack och lov inte heller ett dugg nyfiken av detta och var helt oberörd. Det tycker jag är okey även om jag kanske missade några punkter. Sedan var det en skogsdunge som man skulle gå igenom. Här låg fyra dummys som var insmorda med Fasan- och Ankdoft och som hundes skulle vittra, men den behövde inte apportera. Russin missade lite den första dummyn, men fick sedan upp lukten, apporterade den och fixade  snabbt sedan de andra tre, Sist var det vattnet. Här skulle hunden inte visa någon som helst rädsla och börja simma med en gång. Domaren hann inte riktig med och sa ”va, simmar hon redan”. Testen gav oss 93 punkter av 99 möjliga och för utseendet excellent.

Den 20 oktober var det lydnad på programmet. BGH 1 heter det här. Först när det är avklarat kan man börja med Obdience. Här gick det inte alls som  jag tänkt mej. Det gav oss bara 82 poäng av 100. Vi blev visserligen godkända, men jag hade räknat med minst 90 poäng. Jag är själv orsaken till att vi blev av med 10 poäng, eftersom jag gjorde en övning självständig. Vidare var väl vändningarna inte riktigt bra och vid ligg under gång la sig inte Russin ner (men så var det också snö på platsen). Det var ialla fall en bra träning och jag kommer säkert att starta en gång till för att få upp poängen lite.

Vi har även gjort röntgen på russin. HD B och AD utan anmärkning. Ha en härlig helg. Vi ska hälsa på Blacky. Det är tur att  han är kastrerad för Russin löper.

En reaktion på ”Lite av varje

  1. Hej!
    Hittade hit via Malin & Minglas hemsida. Vad avundsjuk jag blir på er underbara natur! Det låter helt fantastiskt att vandra och cykla i ”bergen” med hund. Det blir till att rabiesvaccinera mina två flattar och åka på vandringssemester i alperna ;))!
    Mvh Emma, Zacke & Zingo i Linköping, Sverige

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s