Planer för 2022

I och med att Nox är så ung och jag inte riktigt vet hur han kommer att utveckla sig så tycker jag att det känns lite konstigt att planera för det kommande året. Men mål har jag satt och jag hoppas att de kommer att uppfyllas.

Det första provet kommer väl att bli BH/VT. Det är ett rätt så lätt lydnadsprov. Lite fotgående, en kort sträcka fritt följ, sitta kvar när man går ifrån hunden, ligg med inkallning och inkallning med störning. Dessutom tillkommer en så kallad trafikdel. Det går ut på att hunden kan gå förbi människor, cyklister, barn, folk som frågar efter vägen, bildörrar som slås igen och att lämna hunden fastbunden ensam en halv minut och ett annat människa-hund-team går förbi. Hunden måste även kunna ha munkorg. Provet är nödvändigt för att starta på ytterligare prov eller tävlingar.

Vidare vill jag göra en Mentaltest för retriever. Jag skulle även gärna vilja starta på Workingttest för nybörjare i höst och kanske det första lydnadsprovet; Obedience beginner. Det ska verkligen bli spännande att se hur han utvecklar sig.

Årets först promenad: Berglsteinsersee

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s