Ett nytt kapitel

Min nya valp är född! Han föddes den 25.04.2021. Alla bilder är från uppfödarens hemsida.

Jag hoppas att väntan inte blir för lång. Tack Josefin för att jag får förtroendet att köpa en valp. Så här beskriver uppfödaren kullen:

”Vi har fått möjligheten att ta en kull på duktiga och härliga Myrra, Classic Worker’s Juicy, stort tack Barbro och Ulf!! Myrra tillhör J-kullen som är en kull som rakt igenom visar ett superbt temperament och fina egenskaper. Vi har haft lyckan att få följa flera av dem på nära håll via träffar och träningar så vi känner att vi har en bra bild av kullen och dessutom har vi helsyster Farin kvar i familjen som vi är helnöjda med. Myrra med ägare är här ofta på träningar och hon är alltid på och fokuserad och är en mjuk och förig tik, som tar för sig ute i marken vid arbete. Hon ligger i bra och ger inte upp när det blir lite svårare. Fint grepp och helt spontan på vilt. Hemma märks hon inte av utan är så där lugn och harmonisk som vi vill ha dem när det inte är arbete på G. Myrra är en mindre, kompaktare och väldigt atletisk tik, gjord för att arbeta helt enkelt.

Classic Worker´s Juicy - Myrra
Classic Worker´s Juicy – Myrra

Daiki är en hane som vi har haft ögonen på länge och som verkligen visat att han besitter det som behövs för en arbets-/jakthund. Hans ägare beskriver honom så här och vi kan bara hålla med:

”Daiki är en typisk flat, glad, vänlig och positiv!

Daikis pappa kommer från England, ägd av Phil Bruton, Boys (Shirlet Skylark) var en mycket uppskattad pickingup hund. Boys dog 2019 då var han 13 år och deltog fortfarande under jakter.

Daikis mamma, Milla (Duckfinders Strega) blev lite mer än 10 år och var även hon med och arbetade glatt och ihärdigt på jakter in i det sista.

Det är intressant att se hur mycket som finns med redan från början, vad hunden bär med sig i generna. Daiki har t.ex. alltid varit tyst och stadig, helt spontan på vilt, haft fina grepp, stor apporteringslust och fotgåendet har lätt fallit på plats. Allt detta har funnits naturligt och är inget vi har behövt arbeta med. Han har stor jaktlust och viltfinnarförmåga. Daiki är väldigt robust och tålig, bryr sig inte om nässlor eller taggar utan går rakt genom buskar och snår. Han är lyhörd och lydig på kommandon, har varit lättlärd och känns som en hund som tänker mycket, ibland lite för mycket. Sina första tre 1:or (Nkl, Ökl) klarade han snabbt av på fyra starter innan han var 2,5 år, liksom 1a pris i A kkl. När han nu är uppe i Ekl och lite äldre känner han så tydligt av min sinnesstämning därför har vi ännu inte kommit upp i topp på B-prov (inte förrän jag klarar av att hantera mig själv). På WT som jag inte tycker är lika viktigt har det gått bättre, på de tre WT i Ekl han startat, varav ett vatten-WT, inom SSRK (alla retrieverraser), har han vunnit alla gångerna. Jag var väldigt glad när vi i höstas lyckades ta oss hela vägen till pris och blev 2:a på Rasmästerskapets A-prov.

Inomhus är han lugn och gosig och vill gärna vara nära. Han är lugn och varsam i närheten av småbarn och är också väldigt fin med valpar.”

Sweet Licorice Boyse's Pheasant
Daiki
Sweet Licorice Boyse’s Pheasant – Daiki

Daikis stamtavla talar för sig själv med gedigna arbetshundar generation efter generation, engelska kombinerat med svenska och ihop med Myrras stamtavla förstärks detta ytterligare. Självklart är båda hundarna ögonlysta, röntgade och friska även i övrigt. Vi ser verkligen fram emot denna kombinationen och tror att den kommer ge jakt/arbetshundar med fokus, on/off och ett härligt driv, och samtidigt harmoniska och enkla familjehundar till vardags.”

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är screenshot_20210204-112844__016059491581337837808.jpg
Valparnas stamtavla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s