Så länge sedan …

Nu är det verkligen på tiden att jag sätter igång med att skriva lite igen. Lusten har tyvärr helt enkelt försvunnit. I och med pandemin har det ju inte hänt så mycket heller. Allt har gått på sparlåga, inga riktiga träningar, inga kurser och ingen större lust att träna själv. Ibland har jag tyckt att det är lite synd om Peppar, men så ibland tror jag att det kanske inte är så farligt att inte träna så mycket. Sedan två veckor tillbaka har lite kurser satt igång och jag har en trevlig liten nybörjargrupp på hundklubben. De är alla ivriga på att lära och är dessutom riktigt duktiga så det är riktigt roligt. Tyvärr haltar Peppar på höger framben sedan i påskas så nu blir det ingen träning på grund av det. Nu har jag börjat att träna lite spår igen dvs mer att markera olika föremål. Vi får se om det blir något av det så småningom. Problemet är att Peppar alltid hektar på så. Här behöver vi inte vara rädda för att han tappar motivationen 😂

Under vintern har jag spenderat mycket tid på att kika på uppfödare och deras valpplaner. Jag ville egentligen kunna hämta en liten valp i mars-april. Pandemin satte dock käppar i hjulet. Flatvalpen jag tingat i Sverige hade jag inte kunnat hämta i början av mars och senare visade det sig att tiken gick tom. Eftersom det inte blev någon Flatte från Sverige var jag ett tag helt inne på att det skulle bli en labrador och jag hade kontakt med två uppfödare här i Österrike. Det kändes rätt då. En flat härifrån ville jag inte ha och jag har ju varit inne på en labbe tidigare, men även här ville det sig inte. Båda uppfödarna valde att skjuta upp kullarna till nästa löp dvs sommaren/hösten. Jag började titta lite mer på flattarna och helt plötsligt kändes det som om jag bara vill ha en flatte igen. Mitt hjärta brinner helt enkelt för rasen. Så nu har jag äntligen hittat vad jag söker. Det kommer att flytta in en liten ny familjemedlem i sommar. Tiken är dräktig, så nu hoppas vi bara att allt går fortsatt bra. Jag kommer att skriva mer så småningom.

Min lille Prins Peppar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s