1. Moorhundeturnier ÖGV Salzburg

OB1 Salzburg GruppeI lördags åkte vi till Salzburg för att deltaga på deras Obedience Tävling. Vi körde från Wattens lite senare på förmmiddagen eftersom tävlingen skulle starta först 17:30. Resan gick bra. rätt så mycket trafik, men det rullade på bra och straxt efter lunch var vi i Salzburg. Vi åt lunch i en liten traditionell och enkel Restaurant ”Gasthof zur Linde” och tog oss efter maten en promenad upp till Basilikan Maria Plain. Tyvärr blev det inga bilder därifrån.

Vi var på tävlingsområdet straxt efter tre och jag kunde visa Peppar tävlingsplatsen och det kändes riktigt bra. Naturligtvis var inget uppställt och jag visste inte alls hur upplägget var, men bara att kunna träna lite där kändes bra.

Molnen blev svartare och svartare och blåsten kom. Eftersom alla redan var på plats och väderprognosen var riktigt dålig startade vi en timme tidigare. Tyvärr hjälpte det inte mycket . Gruppmomentet var visserligen utan regn, men när den första skulle in började det att ösregna. Så hade vi visserligen alla lika förutsättningar. Peppar och jag startade. Tävlingsledaren bar med sig apporten hela  tiden och detta är något vi definitivt måste träna på. Peppar var väldigt fixerad på apporten under det fria följet och det gick alltså inget vidare – 6,5 p. Inkallandet 9,5 p, ställande under marsch 9,5, sättande under marsch 9,5, hopp över hinder 9,5, fjärren tyvärr bara 5 p för när jag lämnade Peppar satte han sig upp. Det var egentligen mitt fel eftersom jag inte gav ett extra kommando som jag brukar göra när jag går ifrån honom.  Sändande runt en kon ? 0 han såg inte konen. Inte en aning om varför. Rutan 7 p, jag fick ge ett extra kommando och slutligen apporten som blev helt fel. Inte en aning om vad som hände, men händerna var dyblöta och apporten dessutom väldigt hal. Apporten gick rakt upp i luften och jag var glad att den inte träffade Peppar eller mig. Peppar reste sig med en gång och hämtade apporten som landade en halvmeter framför honom, tog sig ett varv och lämnade av. 0 p. Summan blev därmed 208,5 och ett tredje pris. Egentligen är jag riktigt nöjd. Två av felen gjorde jag och det blev dyrt.  Jag är dock så glad över att vi äntligen kan starta på tävlingar och jag är övertygad om att vi kommer att visa upp vad vi kann så smångingom. Nästa tävling är den 1.6.

20190418-DSC00625

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s