Obedience ÖKV-Cup Steyr

I helgen hade jag anmält till en stor tävling. Det var årets första österrikiska Cup-Tävling i Obedience. Jag ville helt enkelt veta hur Peppar sköter sig vid en så stor tävling. Naturligtvis var han väldigt uppskruvad och nervös första gången vi gick ut på tävlingsplatsen. Det var fri träning för de startande och naturligtvis andra hundar där.Peppar lugnade ner sig så småningom. Vi gick egentligen bara omkring lite på platsen och jag visade honom hindret och lät honom hoppa över det några gånger. Jag pratade rätt så länge med en Facebook bekannt och plötligt var det inga som tränade längra. Jag gick in med Peppar igen och vi gjorde några övningar och han fick springa omkring lite. Det kändes bra, iaf för mig.

Nästa dag, på söndagen skulle vi starta. Samling för oss var först klockan fem, så det var en väldigt lång väntan. Vi tittade lite på 2:an och 3:an och det var många duktiga ekipage. Vi gick även en runda för att komma ifrån det hela lite och så att Peppar kunde springa av sig lite (jag vet inte om det var så bra egentligen). Nu var det en del som hade hoppat av och vi fick starta redan straxt efter fyra. Så skönt att väntan var över. Inmarschen var väl inte så fin, men Peppar satt alldeles stilla och det blev 10 poäng där. Nu var mitt mål redan nått, så skönt. Apportering nästa: här blev det lite tugg och 7,5 poäng, det fria följet kändes inte så bra, Peppar väldigt ofokuserad och känslan visade sig vara riktig. det blev bara 6,0  poäng. Ståendet brukar alltid vara bra, men jag vet inte varför det inte var det denna gången. 6,5. Inkallandet var snabbt, men ett lite sämre avslut 8,0, läggande under gång här gjorde jag fel för jag gick inte bakom hunden 6,5, Konan gick jätte bra: 10 poäng, Hopp över hinder: 9,0,  Rutan som egentligen alltid gått bra nollade vi. Han sprang för  långt och jag fick inte in honom i rutan. Distansen: här irriterades han av personen bakom och vände sig vid sista skiftet: 7,5; Helhetsintryck: 8,0. Peppar kan visserligen mycket bättre, men jag är så nöjd med våran debut på främmande plats. Jag tror att vi kanske inte gjorde en så fin bild, men att Peppar ändå var glad för att jobba även om allt runtomkring var otroligt intressant.

Resan hem på tre timmar gick bra. Tack och lov inte allför mycket trafik.

20190413-DSC00559

Steyr

20190413-DSC00568

Steyr

20190413-DSC00569

Steyr

20190413-DSC00579

Steyr

20190414-DSC00588

Utsikt från Dambergwarte

20190414-DSC00591

Utsikt från dambergwarte

20190414-DSC00592

Die Dambergwarte ist ein 1972 errichteter, hölzerner Aussichtsturm auf dem Damberg im Gemeindegebiet von Sankt Ulrich bei Steyr. Er liegt an der Grenze zu Garsten. Die Höhe beträgt 36 m. Der Turm ermöglicht einen weiten Rundblick auf die Voralpen und das Alpenvorland

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s