Obedienceseminar i Italien

Detta har jag sett fram emot länge och det var mycket roligt och lärorikt. Arthur, peppar och jag startade vår resa till Italien väldigt tidigt på lördag morgon. Eftersom det var pingsthelg och Brennerautobahn alltid är helt igentäppt då, befarande vi det värsta, men eftersom vi startade så tidigt slapp vi alla köer. Vi var en lagom stor grupp där vi redan kände de flesta, dels från lydnadsstarten i sydtirolen i april och dels har några även startat på våra lydnadsprov i Weer. Tränaren var Italienska Silvia Cacciatore som startat på flera världsmästerskap i lydnad.

Det blev två träningsenheter på 20 – 30 min per dag och hund. Peppar var väldigt påverkad av den nya miljön och många hundar och hade det svårt med koncentrationen. För oss blev det många övningar med hur jag ska fånga hans intresse och stadgeövningar. Michi filmade oss och jag filmade Michi och Hanna. Jättekul att se det lite senare och så kommer man ju ihåg allt mycket bättre.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Vi bodde precis vid träningsplatsen i närheten av Gardasjön. Ett fint litet hotel med bra rum där hundarna fick vara med och god mat.  Arthur hade med sig sin Mountainbike och gjorde två turer och var väldigt nöjd han med.

Bilden är lånad från deras Homepage.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s