Underbar Träning

I dag var vi iväg och tränade med Barbara igen. Det var ju tyvärr ett tag sedan, men idag blev det av. Vi åkte iväg till Lottensee, vädret var bra, men eftersom Lottensee ligger rätt så högt hade gårdagens regn förvandlats till snö där. Visserligen inga som helst problem, men det var rätt så svårsprunget för våra hundar.

Vi hade lagt ut tre ”öar” med 4 dummys. Väldigt långa avstånd och mycket stadga eftersom vi gick omkring rätt så mycket. Jag berättade naturligtvis genast att Peppar börjat med att knäcka dummys. Barbara blev lite konfunderad och tog över Peppar i början och första skicket gjorde hon med Peppar. Ingen knäckt dummy där inte 🙂 Jag fick ta över Peppar och skickade honom snabbt till en annan ö. Han kom tillbaka, ingen knäckt dummy där heller, men han lämnade den inte så gärna till mig. Någon knäckt dummy blev det inte idag 🙂 . Bara det gjorde min dag bäst 🙂 . Peppar jobbade riktigt, riktigt bra, med otrolig fart och glädje.

Barbara menar att Peppar är en hund som genast visar och säger till om det är något som inte passar. Det är därför otroligt viktigt för mig att verkligen läsa honom och ta hänsyn till att han t.e.x. (ännu) inte klarar av att sitta länge med störningar. Han måste få avreagera sig emellanåt, sen går det bra igen. Som det nu var på samträningen förra månaden, då var det väldigt mycket stadga, sen en alldeles för enkel apport . Då kan han bara tramsa. Efter det åter igen stadga och sen ett närsök. Där hade det varit bättre för honom med ett riktigt ”stor” sök så att han hade kunnat spinga av sig lite. Nu blev det en knäckt dummy istället. Jag hoppas verkligen att jag kan komma ihåg det här och alltid försöka att ta Mitt ansvar över Peppar. Att jag säger det före en träning att om jag märker och vet att det kan bli för mycket, då går lite åt sidan och gör lite andra övningar med Peppar så att alla blir nöjda och glada.

Så otroligt tråkigt att det inte blev någon bild från den här underbara dagen. Nu blir det en ny bild, tyvärr i dålig kvalitet, på Peppar i en ny utrustning. Ett nytt sele och ett nytt halsband. Är han inte söt ❤ ?

img_20161121_080623.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s