Ett försök

Eftersom Peppar överraskade mig så den 22. oktober med att göra en så fin lydnad, tänkte jag att då försöker vi väl  i nästa klass. Vi har verkligen inte haft några problem, så varför inte?

I dag  ordnade retrieverklubben med prov och jag hade anmält till BGH 1. I morse gjorde vi en ordentlig runda med cykeln så att Peppar fick göra av sig med den värsta energin. Efter frukosten körde vi till Telfs där provet ägde rum. Regnet öste ner och det var rätt så kallt. Peppar försvann i en egen liten värld där det visst inte fanns någon plats för mig straxt innan det var vår tur. Vi fick börja med platsliggningen och här höll han i alla fall ihop. När det sedan var vår tur för lydnaden var allt annat viktigare. Jag märkte naturligtvis att det inte var vår dag och jag avbröt det hela, fortsatte emellertid programmet och såg det hela som en bra träning. I slutet av programmet fick jag äntligen kontakt med honom och vi avslutade det hela med en bra känsla.

Det känns naturligtvis lite snopet, eftersom jag alltid har fått honom med mig när vi tränat lydnad. Idag var han inte ens intresserad av godiset. Samtidigt är jag inte besviken eller ledsen. Det är bara att se, att det inte var vår dag och att Peppar fortfarande är väldigt omogen. Nästa gång blir det säkert bättre, även om det nog blir först till våren.

1-img_6400

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s