Snart dax för det första provet

Nu har jag äntligen fått ett datum till Peppars och mitt första prov tillsammans. Det är så spännande och det känns redan lite pirrigt i magen samtidigt som det känns väldigt bra. Själva lydnadsdelen är jag inte osäker på, men den andra delen, som översatt till svenska, kallas för trafikdelen, känns lite mer nervöst. Här prövas hunden hur den uppför sig i allmänhet. Man går tillsammans med flera hundar, i en rad och med möte, en person i en bil stannar och frågar något, en joggare springer förbi och en cyklist som klingar cyklar förbi och man ska binda hunden vid en stolpe och gå utom sikt och under tiden går en annan hund förbi. Hunden ska alltid vara lugn. För Peppar är en del av detta lite jobbigt och han blir stressad, men det blir bättre och bättre dag för dag.

I går kväll åkte vi till träningsplatsen där provet äger rum. Peppar drog igång ordentligt, men det blev snart bättre. Vi gick lite fram och tillbaka så Peppar fick kolla av vart han hamnat någonstans. När det sen var dax att gå in på lydnadsplanen gick han upp i varv lite igen, men även här var det snart okey. Vi fick börja med platsliggningen medans den andra gick lydnadsdelen och han låg kvar bra, lite nos visserligen, men inget som bryr mig för att vara första gången. När det sedan var våran tur så var det fokus nästan hela tiden. Det var en underbar känsla att gå med honom  och känna det där som jag nästan alltid kände tillsammans med Russin när vi gick på lydnadsplanen. Du och jag!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s