Välkommen 2015

Ett mycket spännande år ligger framför oss. Spännande därför att Peppar utvecklas hela tiden och jag hoppas så att jag kan förvalta honom på rätt sätt. Det är så mycket som jag ska tänka på och som jag vill få att fungera. Just grunden är så otroligt viktigt. När jag tränade med Russin var jag tvungen att försöka att göra allt riktigt roligt för att få upp hennes aktivitet. Peppar är nästan tvärt om, jag måste vara lugn och samlad utan att bli tråkig. Det är iaf väldigt roligt att träna med honom och han visar verkligen att han vill och tycker det är väldigt kul ❤ .

I går var vi i valpskolan igen. Väldigt nyttigt för Peppar, dels att ha kontakt med en annan liten hund och dels att vänta en hel del. Vi är visserligen bara två, men det går rätt så mycket tid till den andra valpen där matte och husse är ”första hund ägare”. Efter vår kurs fick Peppar vara i bilen en halvtimme och sen fick han titta på de lite äldre hundarna som tränade lite jaktlydnad. Även det var nyttigt! Jag vill naturligtvis helst att han ska ligga ner och slappna av, men det finns väldigt mycket att lukta på och stoppa i munnen, så det var mer det som gällde. Intresserad blev han naturligtvis av de som tränade när de blåste i pipan. Eftersom vi hade ett helt fantastiskt vår väder här igår med 17° drack vi Kaffe på terassen efter träningen och även här fick Peppar vara med. Han var lite stökig i början och förstod inte att han skulle vara kvar under bordet, men så småningom blev han lugn och somnade (nästan).

För att komma tillbaka till första meningen i det här inlägget, så är det ju så, att det kommer att hända mycket det här året. Först kommer vi nog att åka på utställning i slutet av mars, sedan blir det kanske ytterligare några utställningar om hans omdöme är fint, förmodligen åker vi till Sverige i maj och då hoppas jag att vi kan göra anlagsprovet i viltspår, annars blir det förhoppningsvis i sommar. I höst hoppas jag att vi kan göra det första inträdesprovet för lydnad här i Österrike. Det provet öppnar nämligen dörren till alla andra prov – även Workingtests. I oktober kommer vi att anmäla oss till ”Wesenstest” som österrikiska retrieverklubben ordnar. Det viktigaste som händer är väl kanske ändå höftröntgen som kommer att göras i höst. Jag känner mig redan nu lite nervös när jag tänker på det 😦  Jag hoppas verkligen att allt är ok och att vi kan träna vidare.

I fredags var vi hos veterinären och Peppar fick sin första rabiesvaccination. Han väger nu 16,3 kg och är 50cm hög.

IMG_3687-01

En reaktion på ”Välkommen 2015

  1. Haha, kul att läsa om 17 grader och härligt väder, fast det känns ganska avslägset 🙂 Samma dag fick vi 1 dm snö på morgonen, mitt på dagen började det ösregna, och på kvällen och natten härjade stormen Egon…

    Härliga planer för Peppar under året, mycket kul att se fram emot! Jag har faktiskt också planer på ett anlagsprov viltspår framåt vårkanten, men vi får väl se hur det går, vi behöver bli lite, lite mer frimodiga i spåret först.. Samtidigt ska vi ju träna sök, träna jakt, kanske ställa ut nån gång, och så vill jag…… Hmmmm….vi får väl se vad tiden räcker till 🙂

    Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s