Dagarna rinner iväg

Hög tid att skriva igen. Nu när en valp är i huset är tiden rätt så knapp och dagarna går väldigt snabbt.

I söndags var vi iaf på en liten utflykt. Vi körde iväg till Kaiserhaus i Rofan och gick en liten, liten bit. Peppar är en riktigt nyfiken liten kille och när vi kom till ån, eller vad man kalla det för, var det väldigt spännande och han plaskade på ordentligt. Tyvärr var det inte så lätt för en liten valp att gå vid vattnet eftersom stenarna var väldigt stora, alltså gick vi upp i skogen igen och där fick han springa av sig lite. Han håller sig alltid i precis i närheten och att träna på att kalla in honom är inte lätt. Han är väldigt följsam och går redan fint vid sidan, men det där med att slita i byxorna om det inte händer något har nästan blivit värre. Det är väldigt jobbigt och vi har fortfarande inte kommit på hur vi ska hantera det riktigt.

Peppar tycker det är jättekul att träna och han är duktig på att komma när jag kallar in honom, han är duktig på hämta saker (apportera låter lite väl avancerat just nu) och kommer tillbaka till mig, men behåller det gärna för sig än så länge. Här testar jag bara någon gång då och då för att se hur det går, men det är inget som vi tränar. Vi tränar även lite ”ut” med burk och sitt och stanna kvar.

Idag mätte vi honom igen och det blev 38cm. Vikten har vi inte kollat 🙂

1-IMG_3045 2-IMG_3046 3-IMG_3065 4-IMG_3070

4 reaktioner på ”Dagarna rinner iväg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s