Dagarna går

Ja, just nu är det rätt så lugnt. Hösten har kommit så långsamt. Det har varit fina varma dagar, men rätt så kalla nätter. Bladen börjar få fina färger och det luktar höst. Vi har varit rätt så flitiga med träningen på kvällarna och jag har koncentrerat mig på två saker. Dels är det att Russin ska komma tillbaka med apporten snabbare dvs springande och jag tycker att det har gått riktigt bra. Det andra problemet är att få till ett snabbare plats när jag skickar ut henne. Det är alltid den sista övningen och det har fungerat riktigt bra förut, men de två sista proven har det kostat många poäng. Jag tycker att även det börjar ta form igen. Har lite problem med min tränare som inte riktigt är med i mitt tänk, men eftersom jag bara tränar med henne en gång i veckan hoppas jag att jag ska kunna övertyga henne om att det går att göra det på ett annat sätt också. Nu i helgen har jag tagit det lite lugnare med lydnadsträningen eftersom jag tyckte att Russin visade tecken på att ha ont i ryggen. Det har blivit tre spår istället som har gått väldigt bra. Det första gick bäst. Det var ett rätt så långt spår i gräs med sex föremål och sju vinklar. Hon höll egentligen samma tempo hela tiden och det var ett verkligen angenämt tempo, lugnt och fin. Markerade alla föremål och tog alla vinklarna. Ja det kändes skitbra. Det andra spåret blev ett kort spår utan föremål på en åker. Bara jord. Det var första gången jag provade på det och det gick så bra så. Så idag provade jag på ett rätt så långt på samma åker med sex föremål och fem vinklar. Här var det lite problem emellanåt, men hon gick igenom hela spåret och jag fick in alla föremålen så i det stora hela är jag riktigt nöjd. Får se om jag anmäler till en tävling i slutet av oktober.

Här en söt bild på Russin med hennes belöning efter sista tävlingen den 14 september 🙂

Russins belöning

Russins belöning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s